top of page

Το τριήμερο φεύγουμε εμείς… όχι η ασφάλεια!

Η φετινή άνοιξη ξεκινά με το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας και μία καλή ευκαιρία για τις πρώτες εξορμήσεις στη φύση ή ένα πιο μακρινό ταξίδι στο εξωτερικό. Όσο κοντινό ή μακρινό και αν είναι το ταξίδι μας, το σπίτι και τα περιουσιακά μας στοιχεία θα μείνουν εκτεθειμένα σε πιθανούς κινδύνους. Με σύμβουλο την ψυχραιμία και μερικές από τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές, μπορούμε να λάβουμε άμεσα και πρακτικά μέτρα ασφαλείας που θα συμβάλουν στην προστασία του σπιτιού μας.





Κάνε το ταξίδι προσωπική υπόθεση

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό απ’ το ν’ ανακαλύπτεις ένα νέο προορισμό. Όσο και αν θες να μοιραστείς τις πληροφορίες με τους φίλους σου, καλό θα ήταν να μην γίνεται δημόσια. Προτίμησε την ανάρτηση γενικών φωτογραφιών και όχι τις κοινοποιήσεις παρουσίας σε facebook, twitter, instagram ή όπου αλλού.


Οι φίλοι… στα ταξίδια φαίνονται

Βρίσκουμε ένα άτομο της εμπιστοσύνης μας, κυρίως καλό μας φίλο και του εμπιστευόμαστε το κλειδί ρεζέρβα για το σπίτι μας. Κάποιος γνωστός μας πρέπει να έχει πρόσβαση στο σπίτι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αν λείψουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλό είναι ν’ αναθέσουμε σ’ έναν συγγενή ή φίλο να συλλέγει τα επιστολές & λογαριασμούς για τις ημέρες που θα απουσιάζεις.


Η ασφάλεια ξεκινά από έξω προς τα μέσα

Διατηρείτε την εξώπορτα σε καλή κατάσταση. Εάν δείχνει φθαρμένη και ταλαιπωρημένη, χωρίς αυξημένο επίπεδο ασφαλείας, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση ενός επίδοξου κλέφτη εισέλθει στο σπίτι σας.

bottom of page