top of page

Το μέλλον των συστημάτων ασφαλείας είναι Smart


Υπάρχουν δυνατότητες στην τεχνολογία του σήμερα, που θα φάνταζαν εξωπραγματικές λίγα μόλις χρόνια πριν. Όλοι έχουμε δει εικόνες, όπου οι άνθρωποι χειρίζονται ολόκληρη την καθημερινότητα τους με το πάτημα ενός κουμπιού, ακόμα και λειτουργίες οι οποίες δεν συνδέονται με την ψηφιακή τεχνολογία.


Το G4S iTOS φέρνει αυτές τις εικόνες από το μέλλον στην πόρτα του σπιτιού σου χάρη στην Smart Home τεχνολογία.

Τι είναι η Smart Home τεχνολογία;


Η τεχνολογία Smart Home είναι, με απλά λόγια, η δυνατότητα που έχεις να διαχειρίζεσαι απομακρυσμένα τη λειτουργία βασικών ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού σου. Χάρη στο Smart Home του G4S iTOS μπορείς να ελέγχεις τον έξυπνο αυτοματισμό του χώρου σου. Φωτισμός, θέρμανση, ψύξη, παροχή ρεύματος σε πρίζες, ελέγχονται όλα μέσω του ίδιου application της G4S με το οποίο διαχειρίζεσαι τον συναγερμό σου. Η τεχνολογία αυτή είναι πραγματικά επαναστατική καθώς σου δίνει πλήρη και απομακρυσμένο έλεγχο του τι συμβαίνει σπίτι σου, ενώ ταυτόχρονα σου επιτρέπει να κάνεις οικονομία κατανάλωσης ρεύματος. Ξέχασες τη θέρμανση ανοιχτή; Χρειάζεται να έχεις ζεστό σπίτι αλλά θα επιστρέψεις με την οικογένεια σε μία ώρα; Θέλεις να εντυπωσιάσεις την παρέα σου μπαίνοντας σε ένα σπίτι με χαμηλό φωτισμό και μουσική; Όλες αυτές οι εικόνες δεν ανήκουν στο μέλλον, αλλά είναι ήδη εδώ!


Τι θα χρειαστώ για να έχω Smart Home τεχνολογία;


Αρχικά, θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις μία κεντρική μονάδα ελέγχου όλων των έξυπνων συσκευών. Το Smart Home Gateway είναι συμβατό με όλες τις «έξυπνες» ηλεκτρικές συσκευές (τεχνολογίας Z-Wave) και τις διασυνδέει με την κεντρική μονάδα ελέγχου του G4S iTOS. Η διασύνδεση αυτή είναι απαραίτητη για να μπορείς να διαχειρίζεσαι εύκολα τις συσκευές μέσω της ίδιας εφαρμογής που χρησιμοποιείς για τον G4S iTOS συναγερμό σου. Το Smart Home Gateway είναι επίσης συμβατό με έξυπνη πρίζα και με έξυπνη πρίζα με dimmer (ροοστάτη) για τον έλεγχο του φωτισμού.


Εκτός από τον εξοπλισμό, θα χρειαστώ και Smart Home συσκευές;


Οι εταιρείες ηλεκτρικών συσκευών εντάσσουν την Smart Home τεχνολογία σε ολοένα και περισσότερες κατασκευές τους. Υπάρχουν ήδη απλές αλλά και πιο σύνθετες συσκευές οι οποίες διαθέτουν Smart τεχνολογία όπως θερμοστάτες και λάμπες. Μην ξεχνάς ότι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να μετατραπούν σε Smart χάρη στην έξυπνη πρίζα του G4S iTOS που ελέγχει το on/off της συσκευής, ενώ η έξυπνη πρίζα με ροοστάτη θα σου δώσει απόλυτο έλεγχο του φωτισμού που είναι συνδεδεμένος στην πρίζα.


Μην ξεχνάς ακόμη ότι, εκτός από τις ευχάριστες και λειτουργικές αλλαγές που μπορεί να φέρει η Smart Home τεχνολογία στη ζωή σου, μπορεί να σώσουν την περιουσία σου από μία κλοπή: Ας υποθέσουμε ότι βλέπεις ύποπτη κινητικότητα μέσω της live παρακολούθησης του σπιτιού σου. Με τη Smart Home τεχνολογία μπορείς να επέμβεις άμεσα ανάβοντας ένα φως, την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο και δίνοντας την αίσθηση ότι υπάρχει κόσμος μέσα στο σπίτι. Εάν ο ύποπτος είναι ληστής, θα τραπεί σε φυγή και εσύ θα έχεις σώσει το σπίτι σου από μία βέβαιη παραβίαση. Το μέλλον είναι εδώ, έξυπνο, αρκετά προσιτό και μπορεί να γίνει δικό σου τώρα!

bottom of page