top of page

Τι να προσέξετε αν μένετε στον 1ο όροφο

Έγινε ενημέρωση: 22 Οκτ 2018


Στην αναζήτηση κατοικίας, ο όροφος παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς για πολλούς ένας ενδιάμεσος όροφος χαρίζει περισσότερη ασφάλεια. Αν όμως μένετε στον 1ο όροφο, πλέον μπορείτε να είστε εξίσου ασφαλείς ακολουθώντας μερικά μικρά μυστικά, όπως τα παρακάτω.


Ασφαλή κουφώματα

Δεν αρκεί μόνο να έχετε ένα ανακαινισμένο σπίτι. Θα πρέπει να είστε σίγουροι πως τα παράθυρα, αλλά και τα παντζούρια είναι ασφαλή. Εννοείται πως θα πρέπει να τα ασφαλίζετε όλες τις εποχές, όταν λείπετε. Προτιμήστε καινούργια κουφώματα για περισσότερη ασφάλεια.


Σωστά κάγκελα

Σε αρκετές πολυκατοικίες, οι πρώτοι όροφοι είναι αρκετά χαμηλοί και συνεπώς ακόμα περισσότερο προσβάσιμοι. Εάν μένετε σε ένα τέτοιο διαμέρισμα, θα ήταν χρήσιμο να ελέγξετε την ασφάλεια των κάγκελων που υπάρχουν σε όλες τις βεράντες του σπιτιού. Αν το θεωρείτε σκόπιμο, ενισχύστε με έξτρα κάγκελα ακριβώς από πάνω για μεγαλύτερη ασφάλεια.




Kλειστές κουρτίνες

Τα μεγάλα, ανοιχτά παράθυρα προδίδουν τον εσωτερικό χώρο. Αυτό ενισχύεται ειδικά στον πρώτο όροφο, καθώς ένας πιθανός διαρρήκτης μπορεί να έχει άμεση οπτική επαφή με το εσωτερικό του διαμερίσματος σας. Να έχετε, λοιπόν, πάντα κλειστές τις κουρτίνες, ώστε να μην φαίνονται τυχόν πράγματα αξίας, που μπορεί να έχετε.


Χαμηλώστε την ένταση του τηλεφώνου

Όταν μένετε στον 1ο όροφο, είναι πολύ πιθανό διάφοροι ήχοι του σπιτιού να ακούγονται και έξω, δίνοντας έτσι ένα καλό σημάδι για το αν είστε μέσα ή όχι. Φροντίστε, λοιπόν, να χαμηλώσετε την ένταση, ώστε να μην κινήσετε υποψίες τις ημέρες που απουσιάζετε.


Ενημερώστε τους γείτονες

Αν νιώθετε οικεία και έχετε γνωρίσει τους γείτονες, θα ήταν σκόπιμο να τους ενημερώστε για τυχόν απουσία σας, για παράδειγμα σε διακοπές. Έτσι, θα υπάρχει ένας ακόμη άνθρωπος που θα μπορεί να προστατεύσει την περιουσία σας, ειδοποιώντας την αστυνομία αν προσπαθήσει κάποιος να εισβάλει στο διαμέρισμα σας.

Επενδύστε σε ένα σύστημα έξυπνου συναγερμού

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε τον πλήρη έλεγχο του χώρου σας, ακόμα κι όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Φυσικά, η ανάγκη αυτή αυξάνεται όταν μένετε σε έναν χαμηλό όροφο. Πλέον, τα “έξυπνα” συστήματα ασφαλείας σας προστατεύουν, καθώς σας προσφέρουν ζωντανή εικόνα, με κάμερες ασφαλείας εσωτερικού χώρου και τη δυνατότητα επικοινωνίας με όσους βρίσκονται εκεί, ενώ με την ενεργοποίηση συναγερμού καταγράφεται κάθε κίνηση. Επιπλέον, έχετε απόλυτα προσωπική διαχείριση, μέσω της εφαρμογής στο κινητό, ώστε να ρυθμίζετε τον συναγερμό σας σαν να είχατε στα χέρια σας το πληκτρολόγιο σας. Μην ξεχνάτε πως ακόμα κι όταν λείπετε, ο συναγερμός σας συνδέεται με το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων με ασφάλεια μέσω διαδικτυακού χώρου της G4S, προσφέροντας άμεση αντίδραση σε περίπτωση συναγερμού. Ένα έξυπνο σύστημα ασφάλειας, λοιπόν, όπως το G4S iTOS, θα κρατήσει το σπίτι και τους αγαπημένους σας ασφαλείς, ακόμα και στον πρώτο όροφο ανά πάσα στιγμή.

bottom of page