top of page

Ταξίδι στο εξωτερικό με ασφάλεια

Η καθημερινότητα μας φαίνεται πως σιγά σιγά αρχίζει και αποκαθίσταται παρόλο που συνεχώς έχουμε νέα δεδομένα. Κάπως έτσι επανέρχεται ανάγκη και η επιθυμία για ταξίδια! Η μετακίνηση σε άλλους νομούς ήταν πολλές φορές πιο εύκολη, σε σχέση με τα ταξίδια στο εξωτερικό. Εκεί, ανάλογα με τη χώρα, υπήρχαν περιορισμοί και από τις δύο πλευρές. Τώρα που η κατάσταση με τα εμβόλια φαίνεται να έχει προσφέρει αρκετά μεγάλη σταθερότητα όσον αφορά το τι ισχύει με τις μετακινήσεις και τα ταξίδια, ήρθε η ώρα για εξορμήσεις με… ασφάλεια.


Ένα ταξίδι στο εξωτερικό απαιτεί – πλέον – ασφάλεια δύο παραγόντων. Από τη μία έχουμε την ατομική ασφάλεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, η οποία είναι και η πιο σημαντική. Η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, είτε υπάρχει είτε όχι κάποιος κανονισμός από την εκάστοτε χώρα, είναι κάτι που πρέπει να τηρείται. Κι αυτό γιατί είναι η μέγιστη προστασία που έχουμε πλέον ενάντια στον κορονοϊό. Πέρα από τον εμβολιασμό, που έχει γίνει υποχρεωτικός σε αρκετές χώρες του κόσμου, οι πρώτες συμβουλές των ειδικών για τη χρήση μάσκας, αντισηπτικού και συχνού πλυσίματος χεριών παραμένουν οι πιο σημαντικές. Από την άλλη, υπάρχει η ασφάλεια όσων αφήνουμε για λίγο πίσω μας, όπως είναι το σπίτι μας. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές ώστε να γίνει εύκολα και σωστά η ασφάλιση του σπιτιού.


Αποκτήστε ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι

Η ασφάλεια στο σπίτι είναι απολύτως απαραίτητη. Η G4S σας προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια, με τη χρήση κορυφαίου εξοπλισμού, ο οποίος σας επιτρέπει να βλέπετε ζωντανά τι συμβαίνει στο χώρο σας , όπου και αν βρίσκεστε μέσα από οποιαδήποτε smart συσκευή συδεδεμένη με το internet. Πρόκειται για μία επένδυση η οποία είναι απαραίτητη όλο το χρόνο.


Συνεχίστε την τακτική συντήρηση του σπιτιού

Είτε πρόκειται να φύγετε για λίγες μέρες είτε για πολλές, φροντίστε ώστε να διατηρήσετε το σπίτι στην καλύτερη του κατάσταση. Αυτό σημαίνει, όχι χαλασμένες κλειδαριές ή παράθυρα και φυσικά καμία εύκολη είσοδο για τους επίδοξους ληστές. Το σπίτι πρέπει να είναι ακριβώς όπως το αφήσατε και για να το πετύχετε αυτό, χρειάζεται να μην υπάρχουν κενά ασφαλείας.


Μην αφήνετε κλειδιά σε διάφορα σημεία

Πολλοί είναι αυτοί που λανθασμένα θεωρούν πως έχουν την καλύτερη κρυψώνα για τα δεύτερα κλειδιά ασφαλείας, τα οποία θα φανούν χρήσιμα αν μείνει κάποιος έξω από το σπίτι. Ωστόσο, οι πιθανοί κλέφτες θα ψάξουν πάντα ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη, αρκεί να το βρουν. Επομένως, είναι καλό να μην αφήνετε κλειδί σε κανένα σημείο αλλά και σε κανέναν γείτονα. Είναι προτιμότερο να δώσετε ένα αντικλείδι σε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο, ώστε να γνωρίζετε πως είναι ασφαλές.


bottom of page