top of page

Σύστημα ασφαλείας με κάμερες ή χωρίς;

Όταν πρόκειται για την ασφάλεια των προσωπικών μας χώρων και αντικειμένων, πάντα προκύπτει η ανάγκη για ένα σύστημα που να καλύπτει κάθε μικρή ή μεγάλη απαίτηση. Ένα σύστημα ασφαλείας χαρακτηρίζεται από τις δυνατότητες που προσφέρει, για παράδειγμα την παροχή εικόνας, τον έξυπνο έλεγχο από μία μόνο μονάδα, τον πλήρη έλεγχο από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή του κατόχου και η 24ωρη εποπτεία της εταιρείας η οποία σε περίπτωση ανάγκης ειδοποιεί τους αρμόδιους φορείς.

Οι κάμερες ασφαλείας είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια ενός συστήματος ασφαλείας. Δεν είναι όλες οι ανάγκες ίδιες, φυσικά, δεν χρειάζονται όλοι εικόνα από τους χώρους που θέλουν να προστατέψουν, τους αρκεί η ύπαρξη συναγερμού που θα αποτρέψει τους επίδοξους ληστές και θα ειδοποιήσει άμεσα την αρμόδια εταιρεία και στη συνέχεια την αστυνομία.

Είναι σημαντικές οι κάμερες σ’ ένα σύστημα ασφαλείας;

Παρακάτω θα εξετάσουμε τα οφέλη από την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, οι οποίες προσφέρουν από τη δυνατότητα αποτροπής των ληστών, μέχρι την παρακολούθηση χώρων για τυχόν ατυχήματα (πλημμύρα, φωτιά) αλλά και παιδιών, ηλικιωμένων ή ακόμα και κατοικίδιων.

Η ηρεμία είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των καμερών ασφαλείας, είτε επιλέγετε να εγκαταστήσετε κάμερες που είναι ενσύρματες είτε ασύρματες. Μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια του σπιτιού σας επιτρέποντάς σας να κάνετε check in στον χώρο σας, από οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, να δείτε μια ζωντανή ροή του σπιτιού σας σε smartphone ή υπολογιστή και να λάβετε άμεσες ειδοποιήσεις για οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα. Οι διαρρήξεις και οι κλοπές είναι κάτι που συμβαίνει όλο το χρόνο, καθιστώντας τις κάμερες ασφαλείας στο σπίτι ένα σημαντικό εργαλείο στο κιτ προστασίας του σπιτιού, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή καθώς και στην ανίχνευση – σε περίπτωση διάρρηξης.


Οι κάμερες ασφαλείας (όπως και ο συναγερμός γενικά) αναγνωρίζονται ως εξαιρετικό αποτρεπτικό για τους εγκληματίες. Δεν αρκούν – φυσικά- ως μοναδικό μέσο αποτροπής, ωστόσο εξακολουθούν να είναι σημαντικές. Είναι μία εξαιρετική προσθήκη σ’ ένα σύστημα ασφαλείας, κυρίως επειδή είναι μια ψυχολογική αποτροπή.


Φυσικά, οι κάμερες ασφαλείας στο σπίτι δεν είναι μόνο χρήσιμες για την εποπτεία των χώρων. Αλλά λειτουργούν και ως μέσο για να παρακολουθείτε τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα κατοικίδια όταν δεν μπορείτε να είστε εκεί. Με τη χρήση του μικροφώνου και του ηχείου, μπορεί μάλιστα να επικοινωνήσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι. Επομένως, έχετε πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει στο σπίτι, είτε βρίσκεστε σε αυτό, είτε όχι.





bottom of page