top of page

Σχολικές διακοπές: τα παιδιά στο σπίτι περισσότερο από ποτέ

Ο φετινός Νοέμβριος αποτέλεσε ένα μήνα σταθμό, στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας. Και αυτό γιατί μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, ήδη από τις αρχές του μήνα, άλλαξαν όλα τα δεδομένα, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση και σε όλους σχεδόν τους κλάδους. Στην εκπαίδευση, παρά τα τόσα σενάρια που είχαν βγει κατά καιρούς, τα οποία αναφέρονταν σε ανοιχτά σχολεία ή σε εκ περιτροπής εκπαίδευση, το κλείσιμο των σχολείων αποδείχτηκε αναπόφευκτο. Από τις αρχές του μήνα, ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών παρέμενε σπίτι. Λίγες ημέρες αργότερα, όλες οι ηλικίες και οι σχολικές βαθμίδες εξαναγκάστηκαν σε τηλεεκπαίδευση και παραμονή στο σπίτι για αόριστο χρονικό διάστημα.



Γιατί δόθηκε εξαρχής έμφαση στα παιδιά; Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα συμπτώματα στα παιδιά είναι συνήθως ανύπαρκτα και μπορεί να μεταδώσουν τον ιό χωρίς καν να το γνωρίζουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να τίθενται σε κίνδυνο οι συγγενείς των παιδιών και κατ’ επέκταση όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους. Η παραμονή των παιδιών στο σπίτι έγινε περίπου 50 ημέρες πριν από τις πολυαναμενόμενες διακοπές των Χριστουγέννων. Και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, θα κρατήσουν περισσότερο από το κανονικό.

Το άνοιγμα των σχολείων πήρε αναβολή, με την 7η Ιανουαρίου να αποτελεί την ημερομηνία- κλειδί, για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία.


Παιδιά στο σπίτι

Για όλους εκείνους που μπορούν και μένουν σπίτι, λόγω της δουλειάς τους, είναι μία καλή ευκαιρία να περάσουν χρόνο με τα παιδιά και την οικογένεια τους. Τις ώρες που δεν έχουν τα παιδιά μαθήματα, μπορείτε να έρθετε πιο κοντά, περνώντας μαζί δημιουργικό χρόνο. Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο, ειδικά όταν πρόκειται για μικρές ηλικίες ή για περιπτώσεις που οι γονείς δουλεύουν από το σπίτι. Ωστόσο, είναι μία νέα συνθήκη που ήρθε για να μείνει.


Για όλες εκείνες τις περιπτώσεις, όπου η δουλειά δεν επιτρέπει στους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους, έχει δημιουργηθεί ένα νέο εμπόδιο: η αδυναμία της βοήθειας από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, λόγω κορονοϊού. Στις πιο μεγάλες ηλικίες, υπάρχει η δυνατότητα να παιδιά να μένουν με τα μεγαλύτερα αδέρφια τους ή με κάποιον συγγενή ή βοηθό, πάντα υπό την επίβλεψη των γονιών. Η G4S προσφέρει στους γονείς την 24ωρη, χωρίς περιορισμούς πρόσβαση στο σπίτι, με ήχο και εικόνα, ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει και αν έχει προκύψει κάποιο θέμα. Τα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας της εταιρείας, μάλιστα, προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά, από την πρώτη ημέρα της εγκατάστασής τους, προσφέροντας ηρεμία σε όποιον τα χρησιμοποιεί. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε, πως η ασφάλεια δε σταματά να είναι σημαντική ακόμα και όταν είναι όλοι στο σπίτι. Η ύπαρξη του εξοπλισμού καλύπτει μία 24ωρη ανάγκη για προστασία και ασφάλεια, καθώς οι ληστείες, οι διαρρήξεις και τα ατυχήματα δε συμβαίνουν όποτε τα περιμένουμε.



bottom of page