top of page

Ρεβεγιόν: τι να προσέξετε φεύγοντας από το σπίτι

Τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν φτάσει κιόλας προ των πυλών. Οικογενειακές συγκεντρώσεις και συναθροίσεις φίλων αναμένεται να χρωματίσουν και τις φετινές σας γιορτές με φαγητό, ποτό, παιχνίδια και διασκέδαση. Δυστυχώς όμως, την ώρα που οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε φιλικά σπίτια, επίδοξοι ληστές καραδοκούν, και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη χαλαρή διάθεση των ημερών καθώς και τις πολλές άδειες ιδιοκτησίες. Τι μπορείτε, όμως, να κάνετε, προκειμένου να απολαύσετε ξέγνοιαστοι το εορταστικό ρεβεγιόν;


Ετοιμάστε σωστά τον χώρο σας

Πριν αναχωρήσετε από το σπίτι θα πρέπει να λάβετε μία σειρά από μέτρα και να οργανώσετε έξυπνα τον χώρο σας. Αρχικά, ασφαλίστε σωστά όλα τα πιθανά σημεία εισόδου της οικίας σας. Πόρτες, παράθυρα, καθώς και πόρτα γκαράζ, αν υπάρχει, αποτελούν τις πιο συνηθισμένες διόδους των εισβολέων. Σιγουρευτείτε φεύγοντας ότι όλες είναι σωστά σφραγισμένες και κλειδωμένες. Μετά την αναχώρηση σας μπορείτε να ρίχνετε μία ματιά στις κεντρικές εισόδους μέσω του συστήματος καμερών του G4S iTOS, ενώ οι έξυπνοι αισθητήρες του συστήματος σας παράσχουν τη σιγουριά ότι θα παγιδεύσουν την όποια διαφορετική κίνηση τη στιγμή που θα συμβεί.

Μία σημαντική λεπτομέρεια που μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά απέναντι σε επίδοξους ληστές είναι ο φωτισμός της κατοικίας. Ένα σπίτι που από μακριά φαίνεται έστω και μερικώς φωτισμένο, δημιουργεί την εντύπωση ότι έχει κόσμο εντός του. Όση προστασία και να παρέχει ένα φωτισμένο σπίτι, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο οι ληστές να παρακολουθούν το σπίτι για ώρες ή να είναι ενημερωμένοι για το πρόγραμμα σας. Με τη δυνατότητα smart home αυτοματισμών που προσφέρει το G4S iTOS, μπορείτε απομακρυσμένα να ανοιγοκλείνετε τα φώτα σε πραγματικό χρόνο, σαν να ήσασταν εντός του σπιτιού, δίνοντας βάθος στην ασφάλεια σας.


Έξυπνες κινήσεις για έξυπνους προσκεκλημένους

Επιπλέον, φροντίστε να προστατευτείτε από συνήθειες της καθημερινότητας όπως το να αφήνετε αντικλείδι σε μία γλάστρα ή κάτω από το χαλάκι. Εάν έχετε τυλιγμένα δώρα στο σπίτι, απομακρύνετε τα από τα παράθυρα ώστε να μην φαίνονται. Εφόσον έχετε ήδη ανοίξει κουτιά δώρων, καλό θα ήταν να κόψετε τις πολύ μεγάλες συσκευασίες και να τις πετάξετε, σε κάθε περίπτωση να μην τις αφήσετε αυτούσιες έξω από την πόρτα ή ακόμα και στα σκουπίδια, γιατί αυτές παρακινούν την περιέργεια των επίδοξων ληστών για το περιεχόμενο τους. Ενημερώστε έναν έμπιστο γείτονα για τα σχέδια σας. Επίσης, φροντίστε να αποφύγετε την κοινοποίηση των σχεδίων σας σε αγνώστους καθώς ακόμα και το φαινομενικά αθώο «πως θα περάσετε την πρωτοχρονιά» που σας ρωτάει ένας διανομέας, να μην είναι μία ερώτηση ευγενείας αλλά να κρύβει δόλο. Τέλος, προσέχετε να εμφανίζετε πολύ διακριτικά το στίγμα της τοποθεσίας σας στα κοινωνικά δίκτυα και κυρίως να μην δηλώσετε ξεκάθαρα την προγραμματισμένη παρουσία σας σε έναν συγκεκριμένο χώρο από ώρες πριν, καθώς επιτήδειοι καραδοκούν και θα παρακολουθούν τέτοιου είδους δημοσιεύσεις που βοηθούν στον προγραμματισμό μιας επίδοξης διάρρηξης.


Η Ελληνική Αστυνομία προσφέρει ορισμένες αναλυτικές συμβουλές προστασίας του σπιτιού από τους κλέφτες. Στις φετινές γιορτές αφεθείτε στο πνεύμα των ημερών και περάστε ποιοτικό χρόνο με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Το Επιχειρησιακό Κέντρο Ασφάλειας του G4S iTOS είναι πανέτοιμο και μονίμως συνδεδεμένο με την οικία σας προκειμένου να παρέμβει άμεσα. Ακόμη και σε ακραία περίπτωση κομμένων τηλεφωνικών καλωδίων ή καλωδίων ρεύματος που καταλήγουν εντός της οικίας, η Κεντρική Μονάδα του G4S iTOS θα συνεχίσει να στέλνει σήμα μέσω του GPRS δικτύου με το οποίο είναι συνδεδεμένο συμπληρωματικά, ενώ η εφεδρική μπαταρία που διαθέτει η Κεντρική Μονάδα θα αποτρέψει πιθανή απώλεια ρεύματος στην εγκατάσταση του συναγερμού σας. Με άλλα λόγια, χαρείτε ξέγνοιαστα τις στιγμές του εορταστικού ρεβεγιόν αφήνοντας την ασφάλεια στους ειδικούς!

bottom of page