top of page

Πώς να προστατευτείς φέτος στο σπίτι ή στο εξωτερικό;

Τα φετινά Χριστούγεννα θα μας βρουν με επιλογές. Από το να περάσουμε με τους αγαπημένους μας ήρεμες γιορτές στο σπίτι ή σε κάποια φιλική μάζωξη μέχρι ένα ταξίδι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Φέτος, οι γιορτές θυμίζουν λίγο τα προ- κορονοϊού χρόνια, με τους ρυθμούς στην αγορά και τις πόλεις να ανεβαίνουν, τους δρόμους, τα σπίτια και τα μαγαζιά να στολίζονται και όλοι να έχουν πλέον τη γιορτινή διάθεση ανεβασμένη. Φυσικά, δεν έχουμε πλήρη απαλλαγή από την πανδημία, θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να φροντίζουμε ώστε να τηρούμε τα μέτρα που προτείνονται από τις υγειονομικές αρχές, ώστε να επανέλθουμε ακόμα πιο σύντομα στην κανονικότητα.

Χριστούγεννα στο σπίτι ή στο εξωτερικό

Οι γιορτές στο σπίτι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές των περισσότερων. Οικογενειακές στιγμές, μαζώξεις με φίλους και γνωστούς, φαγητό και ατέλειωτες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς όλες τις ημέρες των γιορτών. Από την άλλη, έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα σε κάποια άλλη πόλη ή/και χώρα. Οι προορισμοί αμέτρητοι και ανάλογα με τα μέτρα της κάθε χώρας, πιο προσιτοί από κάθε φορά.


Πώς προστατευόμαστε και στις δύο περιπτώσεις;

Βεβαιωθείτε ότι το εσωτερικό του σπιτιού και τα δώρα δεν είναι ορατά

Το θέαμα ενός σπιτιού με δώρα, αντικείμενα υψηλής αξίας και γενικά εν δυνάμει κλοπιμαία, είναι αρκετά πιθανό να αποτελέσει πόλο έλξης για έναν διαρρήκτη. Γι' αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δέντρο, τα δώρα και αντικείμενα αξίας δεν είναι ορατά ώστε να μη πέσετε θύμα διάρρηξης είτε είστε μέσα είτε όχι.


Κοινωνικά δίκτυα

Οι πιθανοί διαρρήκτες είναι σαν γεράκια στα social media. Ψάχνουν μέσα από αναρτήσεις και αναζητούν πληροφορίες για το τι αγοράζουν ή πότε σκοπεύουν να φύγουν από τα σπίτια τους για χριστουγεννιάτικες αγορές ή για διακοπές τα υποψήφια «θύματά» τους.

Οι πληροφορίες που επιλέγετε να δημοσιεύσετε στο διαδίκτυο μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας. Γι' αυτό, φροντίστε να μην δημοσιεύσετε για ακριβά αντικείμενα που μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι σας ή στιγμές από τις διακοπές σας.


Να είστε προσεκτικοί με το σπίτι

Πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν τις συσκευασίες των δώρων στα σκουπίδια ή έξω από το σπίτι. Οι διαρρήκτες είναι πάντα σε επιφυλακή για τέτοια σκουπίδια, ώστε να γνωρίζουν τι υπάρχει και τι όχι. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι τα φώτα στο σπίτι. Μη ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε χρονοδιακόπτες ώστε να φωτίζετε το σπίτι επαρκώς, ακόμη κι όταν δεν είστε μέσα.


Σύστημα ασφαλείας

Η G4S έφερε στην Ελλάδα το G4S iTOS. Το iTOS, είναι το κορυφαίο έξυπνο σύστημα συναγερμού, που αναδεικνύεται από τα μοναδικά του χαρακτηριστικά. Μέσω του κινητού τηλεφώνου ή του tablet, γίνεται έλεγχος του συναγερμού από μακριά με απόλυτη ασφάλεια, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα εποπτείας του χώρου και επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής. Φυσικά, οι προηγμένοι αισθητήρες παρέχουν άμεση ανίχνευση του τι συμβαίνει στον χώρο αλλά και ενημέρωση για τυχόν ατυχήματα όπως φωτιά ή πλημμύρα, ενώ το Επιχειρησιακό Κέντρο Ασφάλειας ενημερώνει άμεσα την Πυροσβεστική.




bottom of page