top of page

Πως να προστατέψετε το σπίτι σας το φθινόπωρο


Το φθινόπωρο είναι η κατ’ εξοχήν μεταβατική εποχή. Από τις ζεστές ημέρες της ραστώνης και των διακοπών, περνάμε στην έλευση των πρώτων κρύων ημερών και της ασφυκτικής καθημερινότητας. Είναι μία εποχή που, ξεκινώντας ξανά τον νέο κύκλο των υποχρεώσεων σας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ασφάλεια του σπιτιού σας.


Εξωτερική όψη

Η έλευση του φθινοπώρου φέρνει τα πρώτα κίτρινα φύλλα τα οποία σκορπίζονται σε όλη τη γειτονία, ενώ οι πρώτες βροχές είναι αρκετά λασπώδεις λόγω της προηγούμενης καλοκαιρινής ανομβρίας. Διατηρήστε την όψη και τους κοινόχρηστους χώρους της κατοικίας σας καθαρούς, καθώς εκτός των ζητημάτων υγιεινής και αισθητικής, μία εικόνα ενός σπιτιού αφημένου στα φθινοπωρινά καιρικά φαινόμενα δίνει την εντύπωση ενός αφημένου σπιτιού γενικότερα. Ακόμα, για λόγους γενικότερης ασφαλείας, καθαρίζετε τακτικά φρεάτια και λούκια καθώς οι πρώτες βροχές είναι πιθανόν να συνοδευτούν με μεγάλο όγκο λάσπης και φύλλων, φράσσοντας τα.



Οι μεγάλες νύχτες

Φθινόπωρο σημαίνει σταδιακά περισσότερο σκοτάδι. Με αποκορύφωμα την μετάβαση στη χειμερινή ώρα, στα τέλη του Οκτώβρη, η αλλαγή αυτή γίνεται σταδιακά χωρίς να την συνειδητοποιούμε άμεσα. Έτσι, συχνά, δεν μεριμνούμε για τον σωστό φωτισμό του χώρου μας, βάσει της εποχής, καθώς είμαστε συνηθισμένοι στο καλοκαίρι. Μεριμνήστε ώστε να φωτίζεται επαρκώς το σπίτι τις νέες, σκοτεινές ώρες. Εφόσον χρησιμοποιείτε την εφαρμογή του G4S iTOS και τη Smart Home λειτουργία, ρυθμίστε απομακρυσμένα τον φωτισμό του χώρου σας και προγραμματίστε τις ώρες που θα είναι αναμμένος, δημιουργώντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.


Πίσω στη ρουτίνα

Το φθινόπωρο, μικροί και μεγάλοι επιστρέφουν στις υποχρεώσεις τους. Αυτό δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα, στην οποία, ειδικά τις πρωινές ώρες, το σπίτι μένει άδειο. Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες αφάλειας ενός συστήματος όπως το G4S iTOS, παρακολουθώντας όποτε επιθυμείτε την ιδιοκτησία σας μέσω του συστήματος καμερών, ορίζοντας ζώνες οπλισμού, ενώ βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά, εφόσον ειδικά γυρίζουν πρώτα στο σπίτι, ακολουθούν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Απολάυστε τις όμορφες στιγμές που μπορεί η εποχή του φθινοπώρου να σας προσφέρει, αφαιρώντας το άγχος της ασφάλειας της ιδιοκτησίας σας, αφού, ακολουθώντας μικρούς, βασικούς κανόνες ασφαλείας και διαθέτοντας το σύστημα G4S iTOS όλα θα μοιάζουν περισσότερο ανέμελα μέσα στην επιστροφή στην κανονικότητα!

bottom of page