top of page

Προστασία αντικειμένων υψηλής αξίας στο σπίτι


Οι διαρρήξεις και οι απόπειρες κλοπών στα σπίτια αποτελούν ένα από τα βασικότερα θέματα της ασφάλειας, είτε βρισκόμαστε σε περίοδο καραντίνας είτε όχι. Είναι πολλές οι φορές που έχει γίνει παράνομη εισβολή σε κάποιο σπίτι γνωστού μας ή ακόμα και στο δικό μας. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση πάντα είναι πιο σημαντική η ακεραιότητα των ανθρώπων που τυχόν βρίσκονται μέσα, καθώς δεν είναι μικρό το ενδεχόμενο να γίνει κάποιο ατύχημα. Σε άλλες περιπτώσεις, που δεν υπάρχει ο κίνδυνος να διαταραχθεί η σωματική ακεραιότητα, περνάμε στα περιουσιακά στοιχεία και στον τρόπο προστασίας τους από επίδοξους ληστές.


Σε αρκετά νοικοκυριά υπάρχουν αντικείμενα υψηλής αξίας τα οποία χρήζουν ειδικής προσοχής, καθώς αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που θα αναζητήσουν οι διαρρήκτες, τα οποία θα μπορέσουν να τους προσφέρουν έσοδα με κάποια μεταπώληση, που αποτελεί τον βασικό τρόπο δράσης τους.


Πώς τα προστατεύουμε;

Αρχικά, τα αντικείμενα υψηλής αξίας όπως κοσμήματα, πίνακες κλπ αλλά και τα μετρητά αποτελούν τον βασικό στόχο κατά την απόπειρα κλοπής, καθώς όπως έχουμε δει είναι τα μόνα που μπορούν να «προσφέρουν» κάτι στον ληστή. Επομένως, χρειάζονται ειδική προστασία.


Είσοδοι – Έξοδοι

Σύμφωνα με έρευνες, το 70% των εισβολέων αποκτούν πρόσβαση μέσω μιας πόρτας, επομένως είναι βασικό να υπάρχει η απαραίτητη προστασία στα βασικά σημεία εισόδου ή εξόδου του σπιτιού. Η διασφάλιση αυτή είναι ζωτικής σημασίας τόσο κατά την έξοδο από την ιδιοκτησία όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι. Πώς μπορείτε να νιώθετε πιο σίγουροι; Η επένδυση σε μια καλή θωρακισμένη πόρτα σε συνδυασμό με τον εξειδικευμένο εξοπλισμό του G4S iTOS σας επιτρέπει να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει έξω από το σπίτι και βοηθάει σε περίπτωση κάποιας κλοπής, ώστε να το υλικό να βοηθήσει την αστυνομία. Πιο συγκεκριμένα, οι ενσωματωμένους αισθητήρες, τα ρανταρ κίνησης με τεχνολογία antimasking, οι αισθητήρες θραύσης κρυστάλλων, οι αισθητήρες δόνησης, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να τρυπήσει ένα κούφωμα, και οι έξυπνες ρυθμίσεις προγραμματισμού της μονάδας προκειμένου να αντιληφθεί το ΕΚΑ ότι πρόκειται για εισβολή. Αντίστοιχα, και η κάλυψη των εξωτερικών χώρων με εξειδικευμένα ραντάρ δέσμης είναι εξίσου σημαντική διότι θα μας προειδοποιήσουν για ενδεχόμενη εισβολή πριν καν ο επίδοξος κλέφτης ακουμπήσει την πόρτα/παντζούρι και φυσικά κάνει ζημιά.

Μέγιστη ασφάλεια με την G4S

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως τα αντικείμενα υψηλής αξίας θα πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικά μέρη στο σπίτι, όπου δεν θα είναι εμφανή και δεν θα μπορούν να βρεθούν με λίγο ψάξιμο παραπάνω. Ειδικά τα κοσμήματα είναι αρκετά εύκολο να μένουν σε σημεία που δεν έχουν πρόσβαση οι επίδοξοι ληστές. Φυσικά, είναι αρκετά σημαντική και η επαγγελματική ασφάλεια του χώρου σας. Κάτι που εδώ και πολλές δεκαετίες προσφέρει στα μέγιστα η G4S. Πιο συγκεκριμένα, με την κάμερες Ασφαλείας Εσωτερικού και Εξωτερικού Χώρου τις οποίες μπορείτε να ελέγχετε πλήρως από την εφαρμογή της G4S, έχετε τον πλήρη έλεγχο του χώρου. Η κάμερα εκτός από τον έλεγχο, σας προσφέρει και ασφάλεια, σε συνδυασμό και με άλλα σημαντικά περιφερειακά του εξοπλισμού της G4S.



bottom of page