top of page

Πανδημία & Ψηφιακός μετασχηματισμός

Τους τελευταίους μήνες, η άφιξη της πανδημίας στη χώρα μας έφερε τα πάνω κάτω σε πάρα πολλούς τομείς και επίπεδα. Με πρώτη την υγεία να κλονίζεται, ακολούθησαν εκατοντάδες καθημερινά πράγματα που επηρεάστηκαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Η ανάγκη για αποστάσεις «κράτησε» τον κόσμο στο σπίτι, με αποτέλεσμα η ψηφιακή ζωή και η χρήση της να εκτοξεύονται καθημερινά ολοένα και περισσότερο. Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Ελλάδα – ειδικά – αρχίζει να ανεβαίνει και να γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.


Η χρήση των ψηφιακών μέσων είναι πλέον η πιο διαδεδομένη, όπως και η χρήση του διαδικτύου έχει φτάσει στο μέγιστο βαθμό της. Αυτό συνέβη καθώς ήταν επιτακτική η ανάγκη να μπορούν σχεδόν τα πάντα να είναι προσβάσιμα σε όλους όπου κι αν βρίσκονται.

Η τεχνολογία, όμως, και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, που χωρά μέσα του πολλές πτυχές. Μία από αυτές είναι και η ασφάλεια. Η ασφάλεια έχει πάντοτε πολλές εκφάνσεις. Άλλες αφορούν την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, κάτι που στο διαδίκτυο παρατηρούμε συχνά να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Σε δεύτερο επίπεδο, η ασφάλεια αφορά την απτή ασφάλεια, από τη σωματική στην υλική αλλά και τη χωροταξική. Σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με τη σημαντικότερη.

Το σύστημα συναγερμού είναι η βάση για τη σωστή ασφάλεια της οικείας, της εργασίας ή οποιουδήποτε χώρου εμείς επιλέξουμε. Πολλές φορές, όμως, είναι αρκετά σημαντικό να προβούμε σε αναβάθμιση του εξοπλισμού μας, ώστε να είμαστε σίγουροι πως ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Αν η σύνδεση του συστήματος ασφαλείας που χρησιμοποιείται είναι απλής, ενσύρματης τηλεφωνικής γραμμής, είναι ώρα να σκεφτείτε για την αναβάθμιση του.


Το εξειδικευμένο προσωπικό της G4S είναι άμεσα διαθέσιμο (τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα ασφαλείας) ώστε να σας εξυπηρετήσει, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μη ξεχνάτε πως σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, τα συστήματα συναγερμού δεν είναι συνδεδεμένα μ’ ένα επικουρικό κανάλι επικοινωνίας με κάποιο Επιχειρησιακό Κέντρο Ασφαλείας, κάτι που καλό θα ήταν να αναγνωριστεί ως σημαντικό.

Ένα σπίτι, ένα εργοστάσιο μία επιχείρηση είναι αρκετά σημαντικό να προστατεύονται 100%, από την αρχή μέχρι το τέλος, σε κάθε πιθανό τομέα. Η G4S προσφέρει την έγκαιρη λήψη σημάτων από το ΕΚΑ, σε περίπτωση οποιασδήποτε κακόβουλης ενέργειας στον χώρο τον οποίο προστατεύεται από αυτήν.

Το G4S iTOS connect προσφέρει απομακρυσμένο έλεγχο του συστήματος με τη χρήση smart συσκευών (μέσω ειδικής εφαρμογής), 24ωρη σύνδεση με το ΕΚΑ της G4S και εφεδρικό κανάλι επικοινωνίας GPRS.


Εμπιστευτείτε την!

bottom of page