top of page

Παιδιά στο σπίτι τον Αύγουστο; Ασφάλεια και προστασία στο έπακρο

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών αλλά και των επιστροφών. Οι περισσότεροι επιλέγουν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού για να κάνουν τις διακοπές τους, να ξεκουραστούν και να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους. Ένα μεγάλο μέρος των οικογενειών κατορθώνουν να «ξεφύγουν» λίγο πριν γίνει η επιστροφή στο σχολείο. Ο Αύγουστος, όμως, είναι και ο μήνας που πολλές περίοδοι κατασκηνώσεων έχουν τελειώσει, επομένως τα παιδιά επιστρέφουν στην καθημερινότητα της πόλης ή του χωριού. Σε αυτή την περίπτωση και μέχρι τη μεγάλη έξοδο των διακοπών, είναι αρκετά σημαντική η ασφάλεια και η προστασία των παιδιών στο σπίτι ειδικά τις ημέρες που είναι απαραίτητο να μείνουν μόνα – λόγω δουλειάς των γονέων ή αδυναμίας βοήθειας από την γιαγιά και τον παππού.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι, τα παιδιά είναι καλό να μένουν απασχολημένα με εκπαιδευτικές και μη δραστηριότητες, ώστε εάν εργάζεστε από το σπίτι να είστε σίγουροι πως θα είναι φρόνιμα και δεν κινδυνεύουν από τυχόν ατυχήματα. Μία επανάληψη στα αγαπημένα τους μαθήματα, δημιουργικά παιχνίδια με αριθμούς και λέξεις, οι αγαπημένες τους ταινίες και παιδικές σειρές, ζωγραφική, κατασκευές και απασχόληση με επιτραπέζια και παιχνίδια είναι οι βασικές ιδέες που θα κρατήσουν τα παιδιά σε εγρήγορση και απασχολημένα για ώρες.


Ο χώρος που τα παιδιά περνούν την ώρα τους είναι καλό να προστατεύεται. Στην περίπτωση που θα χρειαστεί να μείνουν τα παιδιά μόνα, χωρίς την άμεση επίβλεψη κάποιου, η G4S σας προσφέρει ένα πλήρες πακέτο που σας εξασφαλίζει ήχο και εικόνα, 24 ώρες την ημέρα, κάθε ημέρα. Με το σύστημα ασφαλείας έχετε την πλήρη επίγνωση των όσων γίνονται στο σπίτι τη στιγμή που γίνονται. Σε περίπτωση ανάγκης, φυσικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω των ηχείων με τα παιδιά, ενώ αν χρειαστεί ειδοποιείται η άμεση δράση.


Μία ακόμα έννοια ασφαλείας που χρειάζεται να λάβουμε υπόψη είναι αυτή των κινδύνων του διαδικτύου. Καθώς τα παιδιά «ξοδεύουν» πάρα πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη, είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν μέτρα, καθώς δεν γίνεται να γνωρίζουν οι γονείς τι συμβαίνει κάθε φορά που τα παιδιά είναι online τι μπορεί να συναντήσουν. Οι εφαρμογές των «Γονικών ελέγχων» είναι διαθέσιμες στις περισσότερες συσκευές και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου να εκτεθεί το παιδί σε ακατάλληλο περιεχόμενο κατά την πλοήγησή στο διαδίκτυο. Υπάρχουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις με βάση την ηλικία του παιδιού, οι οποίες φιλτράρουν τις πληροφορίες και τις δραστηριότητες του μικρού χρήστη. Φυσικά, μη ξεχνάτε πως με τη συζήτηση θα μπορέσετε να δώσετε στα παιδιά να καταλάβουν τη σημασία της ασφάλειας από τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο.


bottom of page