top of page

Παιδιά και διακοπές: ασφάλεια στο σπίτι ή στο εξοχικό κατά τη διάρκεια των διακοπών

Η φετινή καλοκαιρινή περίοδος είναι αρκετά περίεργη για όλους. Ένας λόγος παραπάνω για τα παιδιά, που βρέθηκαν στη μέση της σχολικής χρονιάς χωρίς σχολείο και αντιμέτωπα με κάτι πρωτόγνωρο. Μπορεί να ήταν για όλους μας κάτι πρωτοφανές για τα παιδιά, όμως, ήταν ακόμα πιο έντονο καθώς βρέθηκαν να κάθονται σπίτι για μήνες και να προσαρμόζονται σε μια καθημερινότητα που δεν είχαν συνηθίσει. Φέτος το καλοκαίρι η ανάγκη για ασφαλείς διακοπές, τόσο σε επίπεδο υγείας αλλά και σωματικής ακεραιότητας είναι επιτακτική. Μέχρι τώρα ο μεγάλος φόβος των γονιών ήταν πως τα παιδιά θα χάσουν την επαφή με το σχολείο κατά τις καλοκαιρινές διακοπές και θα ξεχάσουν κι αυτά που έμαθαν, ενώ η επιστροφή θα είναι αρκετά δύσκολη. Φέτος, όμως, οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να συνδυαστούν και με λίγο διάβασμα, ώστε να μένουν και τα παιδιά ενεργά αλλά και να μη βαριούνται.



Εάν οι φετινές διακοπές σας βρουν είτε στο εξοχικό είτε στο σπίτι είτε σε κάποια κατασκήνωση, η ασφάλεια των παιδιών είναι εξίσου σημαντική. Κι αυτό γιατί τα κρούσματα στη χώρα μας αυξάνονται καθημερινά και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά όταν πρόκειται για διακοπές που θα υπάρχει αρκετός κόσμος τριγύρω. Η ασφάλεια περικλείει μέσα της και την έννοια της προστασίας από τυχόν απρόοπτες επισκέψεις διαρρηκτών, είτε βρίσκεστε είτε όχι στο σπίτι.


Διακοπές στο εξοχικό

Καιρός για ξεκούραση και δημιουργία κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Φροντίστε ώστε αν βρίσκεστε σε κλειστό χώρο με άλλους να φοράτε όλοι μάσκα και να πλένετε τακτικά τα χέρια σας μέσα στη μέρα.


Εξοπλίστε, παράλληλα, το εξοχικό με κάμερες ασφαλείας τις οποίες μπορείτε να ελέγχετε από το κινητό σας τηλέφωνο, χάρη στις μοναδικές τεχνολογίες του προγράμματος G4S-iTOS. Φυσικά, φροντίστε ώστε να κλειδώνετε πάντα και να κλείνετε παράθυρα και μπαλκονόπορτες εφόσον πρόκειται να φύγετε από το σπίτι.


Διακοπές στο σπίτι

Εφόσον οι διακοπές σας θα έχουν βάση το σπίτι, φροντίστε ώστε να μην αλλάξετε τις μέχρι τώρα συνήθειες. Διατηρήστε τον συνεχή καθαρισμό των χεριών και του σπιτιού και φροντίστε ώστε τα παιδιά να απολαύσουν ένα αστικό καλοκαίρι, κάνοντας βόλτες με ασφάλεια στην πόλη. Ταυτόχρονα, εάν έχετε στο πλάνο σας τις μονοήμερες αποδράσεις, μη ξεχνάτε να κλείνετε πάντα καλά το σπίτι, αφήνοντας κάποια φώτα ανοιχτά (σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψετε παραπάνω από ένα βράδια) για να φαίνεται πως υπάρχει κάποιος στο σπίτι. Τα σπίτια, πολύ περισσότερο από τα εξοχικά είναι περισσότερο επιρρεπή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κι αυτό διότι αποτελούν την εύκολη λεία, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν κάποιο σύστημα ασφαλείας.


Η G4S προσφέρει την έξυπνη τεχνολογία, την εμπειρία και τεχνογνωσία χρόνων σ’ ένα πακέτο που θα σας λύσει τα χέρια μια για πάντα. Η ασφάλεια του σπιτιού και προπάντων η δική σας και της οικογένειάς σας πρέπει να είναι δεδομένη και χρειάζεστε τους καλύτερους γι’ αυτό.



bottom of page