top of page

Πάσχα στο σπίτι - μείνετε ασφαλείς στο σπίτι κατα τη διάρκεια της καραντίνας

Η παραμονή στο σπίτι τις τελευταίες εβδομάδες ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη για την ασφάλεια όλων των πολιτών της χώρας. Η καμπάνια #MenoumeSpiti τηρήθηκε και τηρείται ευλαβικά από πολλούς, οι οποίοι επιλέγουν να μείνουν μέσα καθολικά, χωρίς περιττές μετακινήσεις. Φυσικά, ο εγκλεισμός στο σπίτι δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που το εκμεταλλεύτηκαν, αυξάνοντας τις δραστηριότητες στο σπίτι και βελτιώνοντας τον ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Καθώς βρισκόμαστε στον μήνα του Πάσχα, οι διακοπές του μοιάζουν όνειρο μακρινό, με την παραμονή στο σπίτι να παρατείνεται μέχρι νεωτέρας.


Για όλους όσοι θα παραμείνουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είναι καλό να γνωρίζουν πως η ασφάλεια τους είναι το σημαντικότερο αγαθό και πως παρά το γεγονός πως είναι σπίτι, οι κίνδυνοι παραμένουν ως έχουν. Μπορεί να έχουν μειωθεί οι κλοπές στα σπίτια, καθώς στο στόχαστρο μπήκαν οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, έπειτα από Κυβερνητική εντολή. Παρόλα αυτά, οι επίδοξοι ληστές δεν θα σταματήσουν εκεί. Τα σπίτια μπορεί να είναι πλέον γεμάτα κόσμο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουν απόπειρες για διάρρηξη σε ώρες κοινής ησυχίας κυρίως τις βραδινές. Επιπρόσθετα, μη ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι ο συναγερμός να είναι ενεργοποιημένος ακόμα κι όταν είστε μέσα στο σπίτι (το βράδυ ιδιαίτερα), ώστε σε περίπτωση κάποιας απόπειρας διάρρηξης να ειδοποιηθείτε έγκαιρα.



Ασφαλίστε το σπίτι και φροντίστε να το τηρείτε όλες τις ώρες και ημέρες. Βρείτε έξυπνες κρυψώνες για τα χρήματα και τα αντικείμενα αξίας στο σπίτι, ώστε να μην είναι σε κοινή θέα και προκαλέσουν. Μη διστάσετε να ενσωματώσετε αυτόματα φώτα στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, ώστε να υπάρχει πάντα φως μέσα και έξω από το σπίτι.


Φυσικά, η ασφάλεια σας είναι σε καλύτερα χέρια όταν πρόκειται για την G4S. Κι αυτό γιατί σας προσφέρει τα καλύτερα συστήματα, άμεσα και αποτελεσματικά, μειώνοντας κάθε αίσθηση ανασφάλειας. Το G4S-iTOS είναι εδώ για να σας προσφέρει μια πλήρη κάλυψη σε περίπτωση απόπειρας ληστείας αλλά και υλικό που θα βοηθήσει τις αρχές σε περίπτωση που συμβεί κάποιο αναπάντεχο συμβάν.


Πώς θα εξοπλίσει το σπίτι μου η G4S;

Ο εξοπλισμός του σπιτιού γίνεται με δύο βήματα. Αρχικά, ενσωματώνεται συναγερμός ο οποίος καλύπτει όλο το σπίτι. Η ειδική φαροσειρήνα στο εξωτερικό του σπιτιού αναδεικνύει πως το σπίτι προστατεύεται από την εν λόγω εταιρεία, κάτι που οι ληστές θεωρούν αποθαρρυντικό. Η φαροσειρήνα διαθέτει λειτουργία tamper, ώστε να ενεργοποιεί την Κεντρική Μονάδα σε περίπτωση προσπάθειας αποξήλωσής της από μη εξειδικευμένο προσωπικό.


Η Κεντρική Μονάδα του G4S iTOS αποτελεί τον εγκέφαλο και την καρδιά του συστήματός. Είναι επιφορτισμένη να δέχεται και να επεξεργάζεται τα σήματα από τις επιμέρους συσκευές ανίχνευσης, ενώ εμπεριέχει εξελιγμένα ηλεκτρονικά υποσυστήματα διασύνδεσης με το εξωτερικό περιβάλλον (δηλ. με το Κέντρο Λήψης Σήματος της G4S και με τις σειρήνες), ώστε να επικοινωνεί τα σήματα αυτά.


Στη συνέχεια, εξοπλίζουμε το εσωτερικό του σπιτιού αλλά και το εξωτερικό του με κάμερες. Οι κάμερες είναι τα μάτια και τα αυτιά σας, καθώς σας προσφέρουν ήχο και εικόνα ανά πάσα στιγμή, μέσα από το app. Η διασύνδεση της κάμερας με το cloud της G4S γίνεται με ασφαλή κρυπτογράφηση, ώστε κανείς μη εξουσιοδοτημένος να μη μπορέσει να δει τον χώρο σας. Η πολιτική απορρήτου των IP καμερών (δηλ. ποιος και πότε μπορεί να έχει εικόνα από την κάμερά σας) ελέγχεται αποκλειστικά και μόνο από εσάς.


Σε περίπτωση σήματος συναγερμού, η κάμερα καταγράφει αυτόματα το περιστατικό σε video clip, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο ιστορικό σας, μέσω της εφαρμογής, ακόμη και εάν κάποιος αποξηλώσει βίαια την κάμερα.




bottom of page