top of page

Οικογενειακό ταξίδι; Ασφαλίστε το σπίτι!

Μετά από αρκετούς μήνες αδράνειας δεδομένου ότι δεν επιτρέπονταν τόσο εύκολα οι μετακινήσεις, ειδικά τα οικογενειακά λόγω ηλικίας των παιδιών τα οποία δεν μπορούσαν να κάνουν εμβόλιο, επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Τα οικογενειακά ταξίδια είναι μία ιεροτελεστία για μερικούς, τα οποία απαιτούν τη μέγιστη προσοχή, ειδικά το τελευταίο διάστημα που η πανδημία έχει εισέλθει για τα καλά στις στιγμές της καθημερινότητάς μας. Για όσους, λοιπόν, ετοιμάζουν άμεσα ένα οικογενειακό ταξίδι, υπάρχουν ορισμένα tips τα οποία θα σας «ελαφρύνουν» από το άγχος της ασφάλειας του σπιτιού που θα μείνει άδειο για λίγο διάστημα.


Κρατήστε το σπίτι «ζωντανό»

Φροντίστε ώστε να ενημερώσετε έναν αξιόπιστο φίλο ή συγγενικό πρόσωπο πως θα λείπετε, ώστε κάθε δύο ή τρεις ημέρες να ελέγχει το σπίτι και να απομακρύνει τυχόν φυλλάδια, εφημερίδες, αλληλογραφία ή ακόμα και σκουπίδια (έχουν υπάρξει περιστατικά όπου επίδοξοι ληστές αφήνουν σκουπίδια σε σπίτια ώστε να ελέγξουν αν θα πεταχτούν άμεσα – διαφορετικά θα επιχειρήσουν να εισέλθουν) που υπάρχουν στο εξωτερικό του σπιτιού.


Χαμηλό προφίλ στα κοινωνικά μέσα

Είναι αρκετά συχνό και λογικό να γίνονται δημοσιεύσεις και Stories στα κοινωνικά μέσα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή των διακοπών. Πολλοί είναι αυτοί που παρακολουθούν τα επίδοξα θύματα στα Social Media και είναι πιθανό να γνωρίζουν το σπίτι και την τοποθεσία τους. Για παράδειγμα, αν έχετε αναρτήσει φωτογραφίες από κάποιες εκδηλώσεις ή να είναι ορατός κάπου ο αριθμός του τηλεφώνου, με μία απλή αναζήτηση μπορεί να βρεθεί η διεύθυνση. Επομένως, όταν παρατηρήσουν αναρτήσεις από διαφορετικές περιοχές θα γνωρίζουν ότι το σπίτι είναι άδειο. Είναι καλό να είναι περιορισμένα τα stories κατά τη διάρκεια των διακοπών και να γίνονται περισσότερες αναρτήσεις μετά την επιστροφή σας από αυτό.


Φυλάξτε πολύτιμα αντικείμενα σε ασφαλή σημεία

Οποιοσδήποτε κλέφτης ξέρει να ελέγχει πρώτα στα βασικά σημεία του σπιτιού -όπως το υπνοδωμάτιο- για πολύτιμα αντικείμενα. Φροντίστε, όσο είστε μακριά, να κρατάτε ασφαλή τα αντικείμενά σας σε κάποιο χρηματοκιβώτιο ή σε μη προβλέψιμα σημεία στο σπίτι, όπως ντουλάπια κουζίνας ή μπάνιου.


Έχετε πλήρη γνώση του τι συμβαίνει 24/7

Σύμμαχος σας στην ασφάλεια εδώ και πολλές δεκαετίες είναι η G4S, η οποία σας προσφέρει ένα εξελιγμένο σύστημα ασφαλείας το οποίο σας παρέχει πλήρη έλεγχο μέσα από οποιαδήποτε smart συσκευή και αν εσείς επιθυμείτε. Ο συνδυασμός της κορυφαίας IP κάμερας ασφαλείας εξωτερικού και εσωτερικού χώρου της G4S, σας προσφέρουν ένα πλήρες πακέτο ασφάλειας και οπτικής επιτήρησης του χώρου σας. Η διασύνδεση κάθε κάμερας με το cloud της G4S γίνεται με ασφαλή κρυπτογράφηση, επομένως κανένας μη εξουσιοδοτημένος δεν θα μπορέσει να δει τον χώρο. Η πολιτική απορρήτου των IP καμερών (δηλ. ποιος και πότε μπορεί να έχει εικόνα από την κάμερά) ελέγχεται αποκλειστικά από εσάς. Τέλος, σε περίπτωση σήματος συναγερμού, η κάμερα καταγράφει αυτόματα το περιστατικό σε video clip, το οποίο παραμένει στο ιστορικό και μπορείτε να το δείτε μέσω της εφαρμογής, ακόμη και εάν κάποιος αποξηλώσει βίαια την κάμερα.


bottom of page