top of page

Επιτρέπεται να παρακολουθείς τη νταντά;

Έγινε ενημέρωση: 9 Μαΐ 2018

Για όλους τους γονείς έρχεται η δύσκολη στιγμή της επιστροφής στη δουλειά μετά τη γονική άδεια. Η ερώτηση που τους γεμίζει άγχος είναι προφανής: «Που θα μένει το παιδί, όσο λείπω στη δουλειά;»



Στην εποχή μας, οι περισσότεροι παππούδες και γιαγιάδες εργάζονται επίσης, λιγοστεύοντας τις επιλογές. Έτσι, νταντάδες και babysitters γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας πολλών νοικοκυριών. Όσο πρακτική κι αν είναι αυτή η λύση, άλλο τόσο γεμίζει με σκέψεις και άγχη τους γονείς.


Όλοι έχουμε δει στις ειδήσεις πολλά περιστατικά κακοποίησης παιδιών, καθώς και κλοπές χρημάτων και αντικειμένων από νταντάδες. Αναπόφευκτα δημιουργείται η ανάγκη καλύτερου ελέγχου της νταντάς που θα αναλάβει τη φύλαξη των παιδιών. .


Όμως πόσο νόμιμο, αλλά και ηθικό είναι αυτό;


Αρχικά, είναι απόλυτα νόμιμο να τοποθετήσεις ένα σύστημα παρακολούθησης με IP κάμερα στο εσωτερικό του σπιτιού σου. Σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δεν έχεις καμία υποχρέωση υποβολής γνωστοποίησης της εγκατάστασης ενός τέτοιου συστήματος παρακολούθησης.


Όσον αφορά στο ηθικό κομμάτι, ενημέρωσε τη νταντά ότι ο χώρος επιτηρείται. Το άτομο που θα εργαστεί παρέχοντας ασφάλεια και χαρά στο παιδί όσο λείπεις, θα πρέπει να νιώσει καλύτερα με την παρουσία κάμερας, μιας και δεν θα έχει κάτι να σου κρύψει. Επιπλέον, θα νιώθει ασφάλεια, καθώς η συνεχής επιτήρηση καλύπτει και τη νταντά από άλλους πιθανούς κινδύνους. .


Τι σου προσφέρει το σύστημα παρακολούθησης


Η σύγχρονη τεχνολογία ενός συστήματος παρακολούθησης σου παρέχει μία σειρά δυνατοτήτων, όπως απομακρυσμένη live streaming παρακολούθηση μέσω εφαρμογής στο κινητό. Η επιβεβλημένη χρήση αυτών των δυνατοτήτων απαιτεί αυτοσυγκράτηση, αίσθηση ευθύνης και μέτρου.


Φρόντισε να μην παρακολουθείς τα πάντα και συνεχώς, γιατί μπορεί να σου γίνει εμμονή και να γυρίζεις σπίτι με ένα σωρό αχρείαστες παρατηρήσεις που θα δυσκολέψουν την σχέση σου με τη νταντά.

Καλό θα ήταν να επικαλείσαι το υλικό που είδες μέσω της κάμερας για ιδιαίτερα σημαντικές αφορμές, δείχνοντας στη νταντά τους πραγματικούς λόγους ύπαρξης της κάμερας.


Μην ξεχνάς ότι όσες δυνατότητες και να παρέχει η τεχνολογία, δεν θα αποτρέψει ένα ανεύθυνο άτομο από το να μην κάνει σωστά τη δουλειά του. Η πρόσληψη επαγγελματία μέσω πρακτορείου ή μέσω σύστασης από έμπιστο πρόσωπο είναι απαραίτητη.


Σε κάθε περίπτωση, εφ΄όσον χρειάζεσαι να έχεις εικόνα του χώρου σου, η επένδυση σε ένα λειτουργικό και ευέλικτο σύστημα παρακολούθησης με IP κάμερα ασφαλείας εσωτερικού χώρου αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση. Το G4S iTOS, ως η κορυφαία smart security λύση της αγοράς, από τον ηγέτη των υπηρεσιών ασφαλείας, σου προσφέρει επιπλέον και τη δυνατότητα να δεις με ασφάλεια το χώρο σου από οπουδήποτε.

bottom of page