top of page

Μεγάλη έξοδος: τι να προσέξουμε


Μεγάλη έξοδος σημαίνει Αύγουστος. Ουρές αυτοκινήτων, τουριστικών λεωφορείων, πλοία, αεροπλάνα και τρένα κινούνται ασταμάτητα εντός και εκτός Ελλάδας, για τις διακοπές του καλοκαιριού. Η Μεγάλη Έξοδος είναι το αγαπημένο θέμα των ειδησεογραφικών μέσων καθώς αποτελεί την «εκδήλωση» του καλοκαιριού. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου προτιμούν τον Αύγουστο για τις διακοπές τους, καθώς είναι «παράδοση» πολλές εταιρείες και εργασίες να παραμένουν κλειστά, καθώς μειώνεται ο κόσμος στα αστικά και μη κέντρα. Από τις αρχές του μήνα, με κορύφωση τον Δεκαπενταύγουστο και τις τελευταίες ημέρες τα νησιά, οι παραθαλάσσιες περιοχές και τα εξοχικά γεμίζουν ζωή.


Τι πρέπει να προσέξουμε;

Προτού φύγουμε για τις διακοπές, υπάρχει πάντα ο φόβος ότι το σπίτι θα μείνει μόνο του και μπορεί υπάρξει κάποια διάρρηξη. Υπάρχουν πολλά βασικά πράγματα που μπορούν να γίνουν για την ασφάλεια του σπιτιού, για την ομαλή διεξαγωγή των διακοπών μας. Πιο συγκεκριμένα:

  • Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά και σφραγισμένα.

  • Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε. Μπορείτε να τους αφήσετε κάποιο επιπλέον κλειδί ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγξουν τι συμβαίνει. Εάν δουν κάτι ύποπτο, ας έχουν το ελεύθερο να ενημερώσουν τις τοπικές αρχές.

  • Οι γείτονες ή τα συγγενικά/ φιλικά πρόσωπα μπορούν να μαζεύουν λογαριασμούς και τυχόν αντικείμενα που θα δηλώσουν πως οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απουσιάζουν.

  • Το σπίτι θα ήταν καλό να µην δείχνει «εντελώς κλειστό», καθώς αυτός θα προσελκύσει ακόμα πιο εύκολα τους επίδοξους ληστές.

  • Τοποθετήστε χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού και αφήστε ορισμένα φώτα στο σπίτι ανοιχτά, για να φαίνεται πως υπάρχει κάποιος στο σπίτι.

  • Αποφύγετε να αφήσετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι.

  • Μην «διαφημίζετε» τα πολύτιμα υπάρχοντά σας, ειδικά στα Social Media αλλά και το γεγονός ότι λείπετε διακοπές.

  • Μην αφήνετε κάποιο κλειδί σε κρυψώνες έξω από το σπίτι, με την πεποίθηση ότι δεν θα το βρει κανείς.

Σε συνδυασμό με τις παραπάνω αναγκαίες ενέργειες, είναι υψίστης σημασίας να κατανοήσετε πως ένα σύστημα ασφαλείας αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση για την προστασία του σπιτιού αλλά και της δική σας. Η χρήση του είναι σημαντική όλο το χρόνο, πόσο μάλλον κατά τις περιόδους που το σπίτι σας μένει άδειο. Η G4S σας καλύπτει όλο το χρόνο, κάθε χρόνο και προσφέρει πρωτοποριακά συστήματα και μοναδική αίσθηση ασφάλειας από την πρώτη επικοινωνία. Εξοπλίστε το σπίτι σας, σήμερα και καλές και ξέγνοιαστες διακοπές.


bottom of page