top of page

Καλοκαιρινές διακοπές: κράτησε το σπίτι ασφαλές


Καθώς η μεγάλη στιγμή των καλοκαιριών διακοπών πλησιάζει, με τις τελευταίες ημέρες στη δουλειά να μοιάζουν αιώνας, ήρθε η ώρα για την προετοιμασία σας, για ξέγνοιαστες και χαλαρές ημέρες.

Πριν, όμως, τα αφήσετε όλα πίσω, ετοιμάστε το σπίτι σας και εξασφαλίστε την ασφάλεια του. Για να αποφύγετε δυσάρεστες επισκέψεις και να βρείτε το σπίτι σας ακριβώς όπως το αφήσατε, ξεκινήστε να οργανώνετε από τώρα τις ενέργειες προστασίας του. Διότι οι δυσάρεστες αυτές επισκέψεις, αποτελούν απρόοπτα που μπορεί να σας κοστίσουν αρκετά. Φυσικά, δεν είναι τυχαίο πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η αστυνομία προειδοποιεί για τους ανεπιθύμητους εισβολείς.


Αρχικά, φεύγοντας για διακοπές ασφαλίστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού. Ανά δωμάτιο, ανά όροφο, χωρίς να παραλείψετε τυχόν πόρτες γκαράζ ή πίσω πόρτες. Με τη μεθοδική οργάνωση, θα απαλλαγείτε και από κάθε αμφιβολία σχετικά με την ασφάλεια και το κατά πόσο κλειδώσατε αυτά που έπρεπε να κλειδώσετε.


Έπειτα, προσπαθήστε να είστε φειδωλοί με τις πληροφορίες των διακοπών σας. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν όλοι τις ακριβείς ημερομηνίες που θα λείπετε ούτε και το που θα βρίσκεστε, διότι αυτές οι πληροφορίες μπορεί να καταλήξουν σε λάθος… αυτιά. Φυσικά, κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί και με την ορθή χρήση των Social Media. Δεν χρειάζεται να αναφέρετε την τοποθεσία των διακοπών σας ούτε και τη διάρκεια τους στα κοινωνικά δίκτυα, διότι αποτελούν βασικό εργαλείο των επίδοξων ληστών. Τέλος, δεν αφήνουμε κάποιο σημείωμα (στον ταχυδρόμο πχ) με το πότε θα επιστρέψουμε.



Φυσικά, θα ήταν αρκετά σημαντικό να μην φαίνεται εντελώς κλειστό. Η λύση του συνεχώς αναμμένου φωτός δεν πείθει πλέον, καθώς δεν είναι λογικό αυτό το φως να είναι ανοιχτό και το πρωί, κάτι που θα κινήσει τις υποψίες. Εμπιστευτείτε τον εξοπλισμό της G4S iTOS και ασφαλίστε το σπίτι σας εύκολα και απλά. Προτιμήστε, αρχικά, την εξωτερική φαροσειρήνα, η οποία θα “επιβεβαιώνει” πως το σπίτι σας ελέγχεται από επαγγελματίες. Στην συνέχεια, εξοπλίστε το σπίτι με εξωτερικές κάμερες οι οποίες θα καταγράψουν τα πάντα, σε περίπτωση κάποιου περιστατικού. Ταυτόχρονα, μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο οτιδήποτε συμβαίνει στο σπίτι.


Στην περίπτωση που έχετε αυλή ή κήπο, αποφύγετε να αφήσετε στον εξωτερικό χώρο ογκώδη αντικείμενα ή σημαντικά αντικείμενα, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τους εισβολείς για την είσοδο στο σπίτι (αναρρίχηση, σπάσιμο τζαμιών κλπ). Φεύγοντας, επίσης, αδειάστε την είσοδο και το γραμματοκιβώτιο από γράμματα, φυλλάδια κλπ ώστε να μην φαίνεται το σπίτι άδειο.


Η σωστή οργάνωση πριν τις διακοπές θα σας βοηθήσει να περάσετε όσο το δυνατόν πιο χαλαρά και όμορφα. Διώξτε τις έγνοιες και καλές διακοπές!

bottom of page