top of page

Καινούριο σπίτι; Aσφάλισε το με την G4S

Νέο σπίτι, νέα αρχή. Η μετεγκατάσταση σε νέο σπίτι, σε μία νέα γειτονιά, σηματοδοτεί μία νέα εποχή για κάθε άνθρωπο/ οικογένεια/ παρέα. Είναι όλα καινούρια. Οι αποστάσεις από χρήσιμα σημεία (εργασία, σούπερ, αγορά) και αγαπημένες συνήθειες (καφέ, φαγητό), οι γείτονες, η περιοχή, όλα. Αυτές οι αλλαγές, σηματοδοτούν και μεγαλύτερες απαιτήσεις σε βασικά θέματα, ένα από τα οποία είναι η ασφάλεια η δική σας και της νέας σας οικίας. 

Αρχικά, μία βόλτα στη γειτονιά επιβάλλεται. Πρέπει να έχετε γνώση του χώρου, των κατοίκων, αν η περιοχή είναι ασφαλής, αν έχει επαρκή φωτισμό το βράδυ και πολλά ακόμα. Κάνοντας μία πρώτη εκτίμηση της γειτονιάς γνωρίζετε πως πρέπει να κινηθείτε με το δικό σας σπίτι. Φυσικά, προτείνεται να μιλήσετε και με τους γείτονες για να ενημερωθείτε για τυχόν περιστατικά ή να μάθετε περισσότερα για τον δείκτη εγκληματικότητας της περιοχής. 


Εξίσου σημαντικό είναι, όταν μετακομίσετε, να αλλάξετε τις κλειδαριές από το σπίτι, εφόσον δεν έχει γίνει ήδη. Είναι αρκετά σοβαρό, καθώς μπορεί οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες να έχουν κρατήσει κάποιο αντικλείδι.

Πριν προχωρήσετε, σε οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να δείτε τις ανάγκες σας και να κινηθείτε με βάση αυτές, ώστε να επιλέξετε το καταλληλότερο σύστημα ασφαλείας της G4S iTOS.

Παρακολούθηση μέσω κάμερας; 

Μετά τις πρώτες πληροφορίες, ήρθε η ώρα να εξοπλίσετε το σπίτι σας με το πλήρες αξιόπιστο και τελευταίας τεχνολογίας οργανωμένο και αξιόπιστο σύστημα, που εξασφαλίζει την μέγιστη ασφάλεια, του σπιτιού αλλά και τη δική σας, αυτό της G4S. 


Η παρακολούθηση μέσω κάμερας αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, έτσι ώστε να προλάβετε κάποια κακόβουλη εισβολή, αλλά ακόμα και στην χειρότερη περίπτωση, να έχετε εικόνα των δραστών. Μπορείτε, αρχικά, να ενισχύσετε το σπίτι με κάμερες ασφαλείας. Προτείνεται να χρησιμοποιηθούν και εξωτερικού και εσωτερικού χώρου. Οι πρώτες κυρίως γιατί σας επιτρέπουν να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει, αλλά λειτουργούν και αποτρεπτικά για τους επίδοξους εισβολείς. Οι δεύτερες, ώστε να είστε ενήμεροι για όλα όσα γίνονται μέσα στο σπίτι (έλεγχος ύποπτης δραστηριότητας, παιδιών, σπιτιού). Φυσικά, μέσω του κινητού σας έχετε τον πλήρη έλεγχο της εικόνας του σπιτιού, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο και σε περιπτώσεις διαρροής νερού ή φωτιάς.


Σημάνσεις;

Η σήμανση είναι μία ξεκάθαρη δήλωση προς κάθε επίδοξο ληστή πως το σπίτι προστατεύεται με τα πιο επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας, της G4S. Με μία ειδική φαροσειρήνα σε εξωτερικό σημείο του σπιτιού, πετυχαίνετε άμεσα και αποτελεσματικά τον σκοπό σας. Το σπίτι είναι ασφαλές και οι εισβολείς το γνωρίζουν με την πρώτη ματιά. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, δε, για τις καιρικές συνθήκες ή τυχόν ατυχήματα (διακοπή ρεύματος), ούτε για προσπάθειες αποξήλωσής από μη εξειδικευμένο προσωπικό. Η G4S είναι προετοιμασμένη για όλα αυτά και έχει φροντίσει ώστε να μην αποτελούν πιθανότητες.


Σε κάθε περίπτωση μη ξεχνάτε πως εκτός από το σύστημα ασφαλείας, απαιτείται και η σωστή χρήση του σπιτιού. Κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, κλείνετε πάντα τα παράθυρα όταν φεύγετε και μην αφήνετε κανένα σημείο του σπιτιού ευάλωτο. 

bottom of page