top of page

Επιστροφή στην κανονικότητα (;)

Έπειτα από τόσους μήνες, μπορούμε να πούμε πως η πανδημία είναι από τις μέχρι τώρα δυσκολότερες φάσεις που έχει περάσει η Παγκόσμια κοινωνική σφαίρα στη σύγχρονη ιστορία της. Μία χρονιά με πολλές δυστυχώς απώλειες, κυρίως ανθρώπινες, ζημιές υλικές και μη και μία σοβαρή διατάραξη της κανονικότητας που έχει περάσει πλέον στο παρελθόν. Σε όλο αυτό το διάστημα, έχουν γίνει ανέλπιδες προσπάθειες για την επαναφορά της ζωής στα κανονικά δεδομένα, με σταδιακά μέτρα και ρυθμίσεις από την Πολιτεία και τους εκπροσώπους της. Τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα καταστήματα, η εστίαση, οι εκκλησίες και όλα τα καθημερινά σημεία μίας κοινωνίας βρέθηκαν αντιμέτωπα με μία πρωτόγνωρη κατάσταση, αδυνατώντας να διατηρήσουν τα όσα μέχρι τώρα θεωρούνταν δεδομένα. Κυρίως την ασφάλεια και την υγεία που πάντα υπήρχε στους κόλπους τους.


Από τη νέα χρονιά έχουν έρθει πολλές νέες προσπάθειες για την επαναφορά στην κανονικότητα. Η άφιξη του εμβολίου και η έναρξη των εμβολιασμών αποτελεί ένα πολύ βασικό βήμα στην μετέπειτα αντιμετώπιση του ιού αρχικά, αλλά και στο σταδιακό άνοιγμα της χώρας, τόσο σε θέμα συνόρων όσο και σε θέμα καταστημάτων. Η άνοιξη αποτελεί το πιο αισιόδοξο σενάριο όσον αφορά την επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων, των μαγαζιών και της εστίασης (κυρίως) που λειτουργούν ανά διαστήματα με διαφορετικό τρόπο, όπως το Click Away και την εκ περιτροπής εργασία.


Τα σχολεία είναι ο μόνος τομέας που αποτελεί την προτεραιότητα όσον αφορά τη λειτουργία τους από την πρώτη στιγμή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, τα σχολεία ήταν τα μόνα που άνοιγαν πρώτα και με νέα μέτρα κάθε φορά, ώστε να μπορέσουν να ελαφρυνθούν οι γονείς και να λειτουργήσει ακόμα πιο ομαλά το work from home για όλους.


Σε κάθε περίπτωση, όλοι κλήθηκαν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, είτε με την απολύμανση, είτε με την χρήση μάσκας, είτε με την αναπροσαρμογή χώρων και μη. Από τους υγειονομικούς μέχρι και τους πολίτες, η ασφάλεια αναδείχθηκε ως η πρώτη και βασική ανάγκη όλων.


Όπως όλοι, έτσι και η G4S κατόρθωσε μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να είναι εκεί, δίπλα σε όλους όσοι την εμπιστεύτηκαν, την εμπιστεύονται και θα την εμπιστευτούν. Με πλήρη τεχνογνωσία και αγάπη για τον κλάδο στον οποίο ειδικεύεται, η ομάδα της G4S συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της, τηρώντας απαρέγκλιτα τα πλέον αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Και συνεχίζει ακάθεκτη να ενισχύει το αίσθημα ασφαλείας σε κάθε σπίτι, κατάστημα, επιχείρηση.


Η κανονικότητα είναι η ανάγκη όλων. Και πλησιάζει με αργά βήματα προς την επάνοδό της. Στόχος, να γυρίσουμε δυνατότεροι στα ίδια!



bottom of page