top of page

Επιστροφή στην καθημερινότητα

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας της οριστικής, πλέον, επιστροφής, στην καθημερινότητα. Κι αυτό γιατί σταδιακά άνοιξαν όλα τα μαγαζιά, ξεκίνησαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι περισσότερες δουλειές επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς. Αυτός ο μήνας σηματοδοτεί, παράλληλα, το άνοιγμα των συνόρων, με στόχο την αύξηση της τουριστικής οικονομίας της χώρας.



Η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητα της χώρας κατά τους τελευταίους μήνες, ενώ η επιβεβλημένη παραμονή στο σπίτι ανέτρεψε κάθε πρόγραμμα και προσδοκία. Αυτό επηρέασε τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά και τους εφήβους. Κι αυτό γιατί αναγκάστηκαν να διαχειριστούν μια αρκετά πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία είχε ψυχολογικές, οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές επιπτώσεις για όλους.


Η καραντίνα, φυσικά, είχε διαφορετικό αντίκτυπο στα μικρά παιδιά, από ό,τι στα μεγαλύτερα, καθώς κλήθηκαν να προσαρμοστούν σε μια νέα καθημερινότητα. Το άνοιγμα των σχολείων ήρθε με μια σειρά από πρωτόκολλα ασφαλείας, με βασικό στόχο να μην αυξηθούν τα κρούσματα και να είναι ομαλή η επιστροφή των παιδιών στους χώρους της εκπαίδευσης. Τα μέτρα ήταν εξαρχής ξεκάθαρα: απόσταση 2 μέτρων, συχνό πλύσιμο στα χέρια με νερό και σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα, αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη, το στόμα, να μην γίνεται ανταλλαγή μολυβιών, μαρκαδόρων κλπ, να μην χρησιμοποιούνται θρανία άλλων παιδιών & να υπάρχει φαγητό από το σπίτι, καθώς τα κυλικεία δεν θα ανοίξουν.


Η επιστροφή στην εργασία δεν είναι για όλους ίδια. Κι αυτό γιατί ένα μεγάλο ποσοστό θα εξακολουθεί να δουλεύει εξ’ αποστάσεως, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό έχει επιστρέψει ήδη στο πεδίο της δράσης. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια, η ατομική αρχικά και η περιουσιακή στη συνέχεια. Κι αυτό γιατί, είναι αρκετά σημαντικό να μη ξεχνάμε πως οι επίδοξοι ληστές δεν σταματούν.


Η οχύρωση του σπιτιού ξεκινά με τακτικές ασφαλείας, όπως το να μην αφήνουμε παράθυρα ή παντζούρια ανοιχτά, να μην έχουμε σε κοινή θέα αντικείμενα αξίας και αν πρόκειται να λείπουμε για πολλές ώρες ή μέρες να φροντίζουμε ώστε να μην το διατυμπανίζουμε (είτε σε γείτονες είτε μέσω των Social Media). Σε επόμενο στάδιο, αφήστε στους επαγγελματίες να τελειοποιήσουν την ασφάλεια σας. Η G4S, με 40+ χρόνια εμπειρίας στον χώρο, προσαρμοσμένη στις τωρινές συνθήκες και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την εγκατάσταση του πιο εξελιγμένου συστήματος ασφαλείας. Ακριβώς αυτή η τακτική, εφαρμόζεται και στις επιχειρήσεις σας, μικρές ή μεγάλες. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, η G4S προσαρμόζεται και σας προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.


Η προσαρμογή στη νέα καθημερινότητα απαιτεί πάντα νέα μέτρα και αντιμετώπιση. Ξεκινώντας από την ατομική ευθύνη και καταλήγοντας στην οικογενειακή, «εξοπλίστε» τη ζωή σας με ασφάλεια και αντιμετωπίστε κάθε τι άμεσα και αποτελεσματικά.

bottom of page