top of page

Επιστροφή στα θρανία

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της εκπαίδευσης. Σχολεία και σχολές ξεκινούν τη χρονιά τους, με στόχο την ομαλή διεξαγωγή όλων των μαθημάτων στο φυσικό περιβάλλον: τα θρανία. Την περασμένη χρονιά η φυσική παρουσία των παιδιών στα σχολεία ήταν ελάχιστη, με τον κορονοϊό να αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα. Με την έλευση των εμβολίων και τους εμβολιασμούς που έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο, ήδη έχει γίνει σχετική ανακοίνωση για την επιστροφή στο σχολείο. Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με την ασφάλεια όλων να αποτελεί τη βασική προτεραιότητα.

Και οι μαθητές (αυτοί που μπορούν να εμβολιαστούν) αλλά και όλο το διδακτικό προσωπικό θα προσέρχεται στις σχολικές αίθουσες με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για τους μαθητές που λόγω ηλικίας δεν μπορούν να εμβολιαστούν αλλά και τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, το ίδιο το Υπουργείο ενημέρωσε πως θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ, δύο φορές την εβδομάδα. Οι ίδιες προϋποθέσεις αφορούν και το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθούν αναλυτικά και άμεσα οι ενδιαφερόμενοι.


Ασφάλεια στο σχολείο, στο σπίτι όμως;

Στο κομμάτι της υγείας που καλύπτεται στο πλαίσιο του σχολείο, έρχεται να ενσωματωθεί και ένα άλλο είδος ασφάλειας. Στις αρχές τα σχολεία λειτουργούν με μειωμένες ώρες, αλλά και στην κανονική τους λειτουργία, είναι αρκετά σημαντική η παραμονή στο σπίτι να είναι ασφαλής.


Πολλοί είναι οι γονείς που εργάζονται και δεν μπορούν να βρίσκονται σπίτι τις ώρες επιστροφής των παιδιών στο σπίτι. Αυτό το «κενό» καλύπτεται με συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα ή επαγγελματίες που προσέχουν παιδιά. Σε κάθε περίπτωση οι γονείς θέλουν να έχουν πλήρη γνώση του τι συμβαίνει στο σπίτι, το σύστημα ασφαλείας που θα επιλέξουν προσφέρει και αυτή τη δυνατότητα.


Οι κάμερες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου παρέχουν εικόνα και ήχο των χώρων που θέλετε να επιβλέπετε. Πιο συγκεκριμένα, οι κάμερες εσωτερικού χώρου μπορούν να λειτουργήσουν και σαν δίοδος επικοινωνίας ανάμεσα σε σας και στα παιδιά. Η επίβλεψη είναι το Α και το Ω, ειδικά όταν βρίσκεστε μακριά (είτε για μικρά είτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα) και λειτουργεί υπέρ σε περίπτωση ανάγκης.

Ταυτόχρονα, οι ασύρματοι δέκτες για τυχόν φωτιά ή διαρροή νερού, θα σας απαλλάξουν από την έγνοια της πιθανότητας να συμβεί κάτι. Κι αν συμβεί, θα το μάθετε πρώτοι και άμεσα.

Η ασφάλεια στο σπίτι, ειδικά με τα παιδιά για πολλές ώρες εκεί, είναι μία επιτακτική ανάγκη, που θα σας προσφέρει σιγουριά. Επικοινωνήστε σήμερα με την G4S και βρείτε το πακέτο που σας ταιριάζει.


bottom of page