top of page

Εξορμήσεις Αυγούστου με ασφάλεια

Καθώς τα καθημερινά κρούσματα του Covid-19 αυξήθηκαν σημαντικά τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Αύγουστος σηματοδοτεί μία αρκετά περίεργη περίοδο, ειδικά όσον αφορά τις διακοπές ντόπιων και τουριστών στη χώρα μας. Με την ατομική ευθύνη να βγαίνει και πάλι στο προσκήνιο, με τα σύνορα να παραμένουν ανοιχτά αλλά τις κοινωνικές εκδηλώσεις να μην πραγματοποιούνται (για παράδειγμα τα πανηγύρια), οι εξορμήσεις τον Αύγουστο μοιάζουν αρκετά απαιτητικές. Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι, όντας αντίθετοι με τα πανηγύρια και την άρση των μέτρων για τον αριθμό των ατόμων στα τραπέζια, δηλώνουν ανησυχία για την μη άρση της απόφασης για τις πτήσεις από Βρετανία και Σουηδία, που έχουν βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα.

Το φετινό ζητούμενο στις διακοπές είναι η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα. Το γεγονός ότι η χώρα είναι θεωρητικά σε ασφαλή πορεία, ενισχύεται και από το γεγονός ότι έχει γίνει επένδυση στις ιδιωτικές κατοικίες, κάτι που διευκολύνει κατά πολύ την διαχείριση του ντόπιου αλλά και τουριστικού πληθυσμού που αποζητά κάτι ασφαλές.


Οι περισσότεροι προτιμούν, δηλαδή, πλέον τις ιδιόκτητες κατοικίες παρά τα ξενοδοχεία και για οικονομικούς αλλά και για πρακτικούς λόγους. Στις περιοχές με ιδιωτικά σπίτια είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός των ανθρώπων με τον οποίο μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που προτιμούν τα ξενοδοχεία τα οποία φυσικά τηρούν όλους τους κανόνες και λειτουργούν έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.


Ατομική ευθύνη

Είναι αλήθεια πως και στις διακοπές τον βασικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη. Είτε πρόκειται για εξορμήσεις με φίλους ή με την οικογένεια, η προετοιμασία για ασφαλείς διακοπές είναι εξίσου επιτακτική. Φροντίστε ώστε να έχουν ενημερωθεί όλοι για τον τρόπο διεξαγωγής των διακοπών & να έχετε ενσωματώσει στα πράγματά σας αντισηπτικά, μάσκες, γάντια και πανάκια απολύμανσης. Εάν ταξιδεύετε με παιδιά, φροντίστε να τους εξηγήσετε πως θα λειτουργήσετε σαν οικογένεια στις διακοπές ώστε να μπουν και αυτά σε πρόγραμμα… ασφαλείας.


Ασφάλεια καταλυμάτων

Πριν κλείσετε σε οποιοδήποτε κατάλυμα, κάντε την έρευνά σας. Βεβαιωθείτε πως τηρούνται όλα τα μέτρα που έχει καθορίσει η Κυβέρνηση και επιβεβαιώστε μέσα από σχόλια, κριτικές και αναφορές προηγούμενων επισκεπτών την κατάσταση που επικρατεί. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με το κατάλυμα ώστε να σας αναφέρουν όλες τις κινήσεις που έχουν κάνει για να σας προσφέρουν ασφαλείς διακοπές χωρίς άγχος.


Ασφάλεια και για το σπίτι

Η ασφάλεια στις διακοπές έχει και άλλη έννοια. Μη ξεχνάτε πως κατά τη διάρκεια των δικών σας εξορμήσεων, το σπίτι μένει άδειο και είναι πιο εύκολο να πέσει «θύμα» διάρρηξης. Πέρα από την Covid 19 ασφάλειά του, φροντίστε και για την συνολική του ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, εφόσον είναι εφικτό, συνεννοηθείτε με κάποιον φίλο σας ώστε να έχει το νου του στο σπίτι και να το επισκέπτεται κάθε τόσο ώστε να μαζεύει φυλλάδια & λογαριασμούς, για να μην φαίνεται πως το σπίτι είναι άδειο.


Παράλληλα, εξοπλίστε τον χώρο σας με το κορυφαίο σύστημα ασφάλειας G4S iTOS και ξεγνοιάστε… μόνιμα και όχι μόνο για το καλοκαίρι. Ο συνδυασμός των εξωτερικών και εσωτερικών καμερών με τη φαροσειρήνα δείχνουν στους επίδοξους ληστές πως το σπίτι προστατεύεται 24 ώρες το 24ωρο, καθημερινά, και πως σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης ενημερώνεται άμεσα η εταιρεία και φυσικά εσείς.


Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε ώστε να απολαύσετε τις διακοπές σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς το 2020 δεν αποτέλεσε την καλύτερη και ευκολότερη χρονιά μέχρι και τώρα.


bottom of page