top of page

Είναι ευάλωτο το σπίτι σου;

Οι διαρρήξεις των κατοικιών και οι απόπειρες τους έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Είτε πρόκειται για τη μόνιμη, είτε για την εξοχική σας κατοικία, η ασφάλεια αποτελεί το Α και το Ω. Από τη δική σας σωματική ακεραιότητα, μέχρι την ακεραιότητα της οικίας σας, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να καταλάβετε αν το σπίτι σας είναι ευάλωτο.


Οι κλέφτες δεν προτιμούν τα κατοικημένα σπίτια. Οπότε, είτε λείπετε για δύο εβδομάδες, είτε για τρεις μήνες, φροντίστε ώστε το σπίτι να φαίνεται… γεμάτο. Η βεράντα σας για παράδειγμα πρέπει να δείχνει περιποιημένη ενώ το εξοχικό σας σπίτι, το οποίο επισκέπτεστε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνήθως, πρέπει να είναι όλο το χρόνο περιποιημένο, για παράδειγμα η αυλή του. Προσπαθήστε ώστε να μην αφήσετε τους λογαριασμούς και τα φυλλάδια πεταμένα. Ζητήστε από κάποιον γείτονα να τα παραλάβει, ώστε να είστε καλυμμένοι.


Η τοποθεσία του σπιτιού, φυσικά, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ελέγξτε την περιοχή, συνομιλήστε με ορισμένους γείτονες και ενημερωθείτε για τυχόν περιστατικά. Έτσι, θα είστε προετοιμασμένοι και θα οργανωθείτε καλύτερα όσον αφορά την ασφάλεια του σπιτιού σας. Εννοείται, πως πριν από κάθε εξόρμηση κλειδώνετε το σπίτι όσο καλύτερα μπορείτε.


Για τη μέγιστη προστασία και την σιγουριά της ασφάλειας, ενσωματώστε το σπίτι σας στις υπηρεσίες της G4S iTOS. Τοποθετήστε κάμερες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού, τις οποίες μπορείτε να ελέγξετε μελλοντικά ή σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα, τοποθετήστε αισθητήρες, οι οποίοι θα ανάβουν τα φώτα μόλις εντοπίσουν κίνηση.



Διατηρήστε την ηρεμία των διακοπών σας, με τον πλήρη έλεγχο τους σπιτιού σας από το κινητό σας τηλέφωνο. Στην G4S iTOS θα βρείτε, μέσα σε μία μεγάλη ποικιλία εξειδικευμένου εξοπλισμού, αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.


Μπορείτε, επίσης, να ζητήσετε από κάποιον αξιόπιστο γείτονα, να προσέχει για τυχόν περίεργες εμφανίσεις ή θορύβους από το σπίτι σας και να σας ενημερώνει για τυχόν παραβάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε αυτό.


Πριν φύγετε για τις διακοπές σας, ή επιστρέφοντας από το εξοχικό σας, μπορείτε να φωτογραφίσετε το σπίτι ώστε να γνωρίζετε αργότερα αν άλλαξε κάτι στη διαρρύθμισή του. Έτσι, θα γνωρίζετε αν κατάφερε κάποιος να μπει - σε περίπτωση που τα σημάδια της κλοπής δεν είναι εμφανή.


Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να οργανώσετε όσο καλύτερα μπορείτε το σπίτι, ώστε να έχετε το λιγότερο δυνατό άγχος στις διακοπές σας ή κατά την επιστροφή από αυτές.

bottom of page