top of page

Γιατί χρειάζομαι εφεδρική διασύνδεση του συναγερμού με το κέντρο λήψης σημάτων;



Το σύστημα συναγερμού G4S iTOS είναι ο πολύτιμος προστάτης του χώρου σου. Σου παρέχει ασφάλεια απέναντι σε μία σειρά απειλών και κινδύνων, όπως η διάρρηξη και οι φυσικές καταστροφές, ενώ σου επιτρέπει να ελέγχεις απομακρυσμένα το σπίτι ή την επιχείρηση σου. Το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων της G4S που επιβλέπει την ασφάλεια σου, ενημερώνεται για τυχόν παραβίαση του χώρου σου ανά πάσα στιγμή και προβαίνει άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες κατά περίπτωση.


Όλα αυτά συνθέτουν ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας, το οποίο θωρακίζει την ασφάλεια της περιουσίας σου και των αγαπημένων σου προσώπων.

Τι γίνεται όμως, όταν ένα κομμάτι του δικτύου αυτού δεν λειτουργεί όπως πρέπει;


Σποραδικά οι πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα (π.χ. αποσυγχρονισμός του router της υπηρεσίας, βλάβες στον πολυπλέκτη των γραμμών DSL (DSLAM) κ.λπ.) . Ο χρόνος αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών ποικίλλει αναλόγως της έκτασης της εκάστοτε βλάβης και επηρεάζει άμεσα την συνδεσιμότητα της Κεντρικής Μονάδας του συναγερμού σου με το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων της G4S.


Η λειτουργία της σύνδεσης internet που διαθέτεις μπορεί να επηρεαστεί και από αστάθμητους παράγοντες. Ενδεικτικά η πτώση του ρεύματος λόγω βλάβης, ή λόγω αμέλειας (π.χ. κατά λάθος απενεργοποίηση του ρευματοδότη του router) ή λόγω ενός έκτακτου φαινομένου όπως π.χ. σεισμός ή πλημμύρα, μπορεί να απενεργοποιήσει την σύνδεση του internet, διακόπτοντας ταυτόγχρονα και την επικοινωνία της Κεντρικής Μονάδας του συναγερμού σου με το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων της G4S.


Επιπλέον, πολλοί διαρρήκτες παρακολουθούν εντατικά έναν χώρο που επιδιώκουν να διαρρήξουν, κοιτώντας για πιθανά τρωτά σημεία. Ένα από τα τρωτά σημεία αυτά είναι και κάποιο εμφανές και εξωτερικό τηλεφωνικό καλώδιο, το οποίο θα επιχειρήσουν να κόψουν πριν εισέλθουν σε έναν χώρο, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι το Κέντρο Λήψης Σημάτων δεν θα αντιληφθεί τη δράση τους (όπως συμβαίνει με τα παραδοσιακά συστήματα συναγερμού που συνδέονται με κάποιο Κέντρο Λήψης Σημάτων μέσω παραδοσιακής τηλεφωνικής γραμμής).


Με το G4S iTOS είσαι ασφαλής ότι οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο διακοπεί η επικοινωνία της Κεντρικής Μονάδας του συναγερμού σου με το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων της G4S, το Κέντρο Λήψης θα το αντιληφθεί άμεσα και θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Εάν παρόλα αυτά θέλεις να εξασφαλίσεις την αδιάλειπτη σύνδεση του συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων της G4S, συνιστάται η εφεδρική σύνδεση της Κεντρικής Μονάδας του συναγερμού σου με το Κέντρο Λήψης Σημάτων, και μέσω ενός GPRS Modem. Με την εφεδρική διασύνδεση μέσω κινητής τηλεφωνίας, η Κεντρική Μονάδα του συναγερμού σου θα συνεχίσει να επικοινωνεί με το Κέντρο Λήψης Σημάτων ακόμα και όταν για οποιονδήποτε από τους παραπάνω λόγους διακοπεί η τηλεφωνική/internet σύνδεση του παρόχου τηλεφωνίας του χώρου σου. Ενώ εσύ συνεχίζεις να έχεις τον έλεγχο της ασφάλειας σου από το κινητό σου.


Η εφεδρική διασύνδεση μέσω GPRS είναι η ενδεδειγμένη λύση που εξασφαλίζει την αδιάλειπτη επικοινωνία του συναγερμού με το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων, για όσους δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, επιλέγοντας το κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας για τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τους κόπους μίας ζωής.

bottom of page