top of page

Ασφάλεια στο σπίτι κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου είναι λίγες εβδομάδες μακριά, με τις διακοπές των Χριστουγέννων να αποτελούν το βασικό πρόγραμμα καθενός. Σχολεία κλειστά, ημέρες άδειας και ξεγνοιασιάς στο σπίτι για όλη την οικογένεια, στο ζεστό και γεμάτο θαλπωρή περιβάλλον. Ωστόσο, για πολλούς οι διακοπές των Χριστουγέννων αποτελούν ευκαιρία για κάποιο ταξίδι σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς προορισμούς. 

Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια των γιορτών, ορισμένες γειτονιές και σπίτια πέφτουν θύμα αδίστακτων ληστών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία πολλών, δρουν ανενόχλητοι. Ένα μεγάλο ποσοστό σκέφτεται αρκετά σοβαρά την ασφάλεια του σπιτιού του όσο βρίσκεται σε διακοπές, είτε είναι κοντά είτε μακριά από το σπίτι. Σε αυτές τις διακοπές, όμως, ταξιδέψτε άφοβα. 


Η ασφάλεια του σπιτιού και ο συνεχής έλεγχός του είναι κάτι που πρέπει να υφίσταται όλο τον χρόνο και όχι μόνο την διάρκεια των διακοπών. Ωστόσο, είναι μία καλή περίοδος να εξοπλίσετε το σπίτι σας με τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας. 



Πώς προστατεύουμε το σπίτι κατά τη διάρκεια της απουσίας μας; 

Αρχικά, αποφεύγουμε να ενημερώνουμε τους υπόλοιπους για τα σχέδια των διακοπών μας. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν που θα πάτε, πότε θα πάτε, με ποιον θα πάτε, για πόσο καιρό θα λείπετε. Παράλληλα, μπορείτε να ειδοποιήσετε κάποιον γείτονα που ξέρετε πως θα περάσει τις γιορτές σπίτι ή κάποιον φίλο που θα βρίσκεται στην πόλη, ώστε να έχουν το μυαλό τους στο σπίτι σας.

Το βασικό όμως βήμα για τη σίγουρη ασφάλεια και το μειωμένο άγχος στις γιορτές είναι ο εξοπλισμός του σπιτιού με ένα σύστημα ασφαλείας. Η G4S δεσμεύεται να σας προσφέρει την καλύτερη λύση για κάθε σας ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα,εμπιστευτείτε την G4S iTOS και τις καινοτομίες της, με την κεντρική της μονάδα να αποτελεί τη βάση όλων των επιμέρους συσκευών που θα μετατρέψουν το σπίτι σας σε φρούριο. Η μονάδα αυτή συνδέεται μέσω ίντερνετ, αλλά και συμπληρωματικά μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας (GPRS), έτσι ώστε σε περίπτωση που το ίντερνετ διακοπεί προσωρινά, το όποιο σήμα διάρρηξης θα φτάσει στην G4S από το σήμα του κινητού σας, εξασφαλίζοντας πολύ καλύτερη κάλυψη με το Επιχειρησιακό Κέντρο Ασφαλείας. 


Στη συνέχεια εφοδιάζετε το σπίτι με τα άκρως απαραίτητα, ώστε να περάσετε ήσυχες διακοπές. Αρχικά, επιλέξτε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας τις IP κάμερες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Θα έχετε έτσι πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό του σπιτιού αντίστοιχα. 

Μη ξεχνάτε, επίσης, πως κατά τη διάρκεια του χειμώνα η μέρα κρατάει λιγότερο, έτσι το σκοτάδι αποτελεί πολύ αρνητικό κομμάτι όσον αφορά την προστασία του σπιτιού μας. Προσθέστε εξωτερικά φώτα που λειτουργούν με φωτοκύτταρο ώστε να έχετε πάντα φως και να γνωρίζετε τι συμβαίνει γύρω σας. Αντίστοιχα, λειτουργεί και αποτρεπτικά καθώς αν συνδυάσετε το φως με τις κάμερες ασφαλείας, δημιουργείτε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα αποτρέψει τους επίδοξους ληστές.

bottom of page