top of page

Απόκριες και προστασία, κρατήστε το σπίτι ασφαλές από κάθε “μάσκα”

Οι απόκριες του 2020 πλησιάζουν, με τον κόσμο να είναι έτοιμος για κάποιες μέρες γεμάτες μασκαρέματα, διασκέδαση και χαρά. Οι Απόκριες αλλάζουν με τα χρόνια, καθώς προστίθενται και αφαιρούνται ιδέες για στολές. Κάποια πράγματα, ωστόσο, παραμένουν ίδια, όπως η ανάγκη για ασφάλεια και η προστασία από τους επίδοξους “μασκοφόρους” των φετινών αποκριών, με κακούς σκοπούς.


Αρχικά, έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε πως “δεν θα συμβεί σε μένα”, όσον αφορά τις διαρρήξεις και τις κλοπές κατά τη διάρκεια των Αποκριών. Πολλοί διοργανώνουν κάποιο πάρτι σπίτι είτε περνούν τα βράδια (της Τσικνοπέμπτης για παράδειγμα) κάπου έξω.

Στην πρώτη περίπτωση, εφόσον διοργανώνετε κάποιο πάρτι στο σπίτι, φροντίστε ώστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο, καθώς πολλοί επίδοξοι μπορεί να επισκεφτούν το σπίτι σας μασκαρεμένοι, χωρίς να το γνωρίζετε. Οι κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό του σπιτιού θα σας δώσουν την αναγκαία πρόσβαση σε δωμάτια που δεν θέλετε να έχουν ανεπιθύμητους επισκέπτες, αλλά και σε περίπτωση κάποιου συμβάντος θα σας βοηθήσουν να διευκολύνετε το έργο της αστυνομίας. Παράλληλα, με την βοήθεια του αισθητήρα, μπορείτε να ελέγχετε τυχόν παραβιάσεις στο σπίτι.


Εάν τώρα, θα λείπετε κάποιες ημέρες τις απόκριες ή την Τσικνοπέμπτη, φροντίστε ώστε το σπίτι να είναι ασφαλισμένο. Κλειδώστε πόρτες, ασφαλίστε παράθυρα και κλείστε το γκαράζ ή τυχόν άλλες εισόδους. “Εκμεταλλευτείτε” τις παροχές της G4S και εξοπλίστε το σπίτι σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:


Αισθητήρας;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο κομψός ανιχνευτής PIR (παθητικός αισθητήρας υπερύθρων), θα σας βοηθήσει στην ασφάλεια του σπιτιού, καθώς έχει αμφίδρομη επικοινωνία με την Κεντρική Μονάδα, εξασφαλίζοντας αποτελεσματικότερη και ασφαλή διασύνδεση με αυτή, καθώς και αποτελεσματικότερη χρήση του ασύρματου φάσματος. Στην έκδοση τη φιλική για κατοικίδια (PET) αντιλαμβάνεται και ξεχωρίζει μικρά ζώα έως 36kgr, χωρίς να δώσει εσφαλμένο σήμα συναγερμού.


Φώτα;

Οι διαρρήκτες δεν προτιμούν το φως όταν πρόκειται να δράσουν το βράδυ. Φροντίστε κάποιο από τα εσωτερικά φώτα να είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας που θα λείπετε, ενώ παράλληλα εφαρμόστε τα φωτοκύτταρα στο εξωτερικό του σπιτιού ώστε να “τρομάξετε” τυχόν εισβολείς.


Κάμερες;

Φυσικά οι κάμερες είναι αρκετά σημαντικές στην προστασία σας. Εφόσον βρίσκεστε εκτός σπιτιού, μέσω της φορητής σας συσκευής μπορείτε να ελέγχετε ανά πάσα στιγμή το τι συμβαίνει σπίτι σας. Παράλληλα, οι κάμερες θα επιβεβαιώσουν στους δράστες πως το σπίτι προστατεύεται.

Σε κάθε περίπτωση, επικοινωνήστε με την G4S και βρείτε σήμερα το καλύτερο πακέτο για την ασφάλεια του σπιτιού σας, με τη βοήθεια του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού, που λειτουργεί σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

bottom of page