top of page

Αποφεύγοντας τα ατυχήματα στο σπίτι: κανόνες ασφαλείας για όλη την οικογένεια

Η ασφάλεια ενός σπιτιού και των μελών της έχει πολλές πτυχές. Ξεκινώντας με την ασφάλεια από εξωτερικούς παράγοντες, ενισχύουμε το αίσθημα της ασφάλειας και το μετατρέπουμε σε πραγματική ασφάλεια, με το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας της G4S iTOS. Είναι παραπάνω από σημαντικό να αισθάνεστε ασφαλείς στο ίδιο σας το σπίτι και να μπορείτε να απολαύσετε στιγμές ξεγνοιασιάς με την οικογένειά σας. Ωστόσο, ο κίνδυνος υφίσταται και στο εσωτερικό του σπιτιού.


Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία των “εσωτερικών” κινδύνων εντάσσονται αρκετές καταστάσεις. Από μία δηλητηρίαση σε μία αναπάντεχη φωτιά και από μία πτώση σε ένα ξαφνικό ατύχημα, πρόκειται για ατυχήματα που μπορούν να συμβούν σε κάθε ηλικία. Πώς αντιμετωπίζονται, όμως, ή μάλλον πως προλαμβάνονται τέτοια ατυχήματα;


Αρχικά, είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε μία πτώση ως κάτι απλό. Πρόκειται για έναν τραυματισμό και μάλιστα αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία πρόκλησης ατυχημάτων στο σπίτι. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα, σε άτομα κάθε ηλικίας, από ένα μικρό παιδί σ’ ένα μέλος της οικογένειας μεγαλύτερης ηλικίας. Έτσι, είναι απαραίτητο να λάβετε κάποια μέτρα ώστε να αποφευχθούν τέτοια ατυχήματα.

Ως πρώτο, προσπαθήστε να διατηρείτε τα πατώματα, τις σκάλες και γενικά τις επιφάνειες σας στεγνές. Αμέσως μετά το καθάρισμα, είναι αρκετά πιθανό να προκληθεί η πτώση. Οπότε, αποφύγετε να περπατάτε σε βρεγμένες επιφάνειες. Κατ’ επέκταση, μπορείτε να ενισχύσετε την ασφάλεια, ειδικά στις σκάλες σας, με την προσθήκη κιγκλιδωμάτων ή με κάγκελα, ώστε σε περίπτωση πτώσης, να μπορέσετε να κρατηθείτε και να μην χτυπήσετε.


Στην καθαριότητα, φυσικά, εντάσσεται και η “καθαριότητα” από εμπόδια. Προσπαθήστε να μην έχετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε στη μέση, ή σε σημεία που να εμποδίζουν το ομαλό περπάτημα στο σπίτι. Παιχνίδια των παιδιών, διάφορα έπιπλα και μικροαντικείμενα, στα οποία μπορείτε ανά πάσα στιγμή να σκοντάψετε.


Φροντίστε, έπειτα, ώστε οι σκάλες ή διάφορα σημεία του σπιτιού με ανομοιόμορφο ύψος να έχουν φωτισμό, ώστε να μην προκύψει κάποια ανεπιθύμητη πτώση. Φυσικά, ο φωτισμός είναι καλό να είναι παραπάνω από επαρκής και σε άλλα σημεία του σπιτιού, καθώς μπορεί να προκύψει κάποιο ατύχημα από το πουθενά.


Όσον αφορά τα ατυχήματα πυρκαγιάς, είναι καλό να γνωρίζετε πως αν ξεσπάσει κάποια φωτιά στο σπίτι, είναι αρκετά δύσκολο να περιοριστεί αν δεν ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για το σβήσιμό της. Ωστόσο, μπορείτε να προλάβετε τέτοιου είδους ατυχήματα. Αρχικά, μην αφήνετε κεριά, κάποια εστία της κουζίνας ή τυχόν συσκευές θέρμανσης χωρίς επίβλεψη και μακριά από εύφλεκτα αντικείμενα. Παράλληλα, σε περίπτωση καπνίσματος, βεβαιωθείτε πως όλα έχουν σβήσει σωστά και δεν θα υπάρξει κάποια ανεπιθύμητη φωτιά.


Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε για την ασφάλεια τη δική σας και των αγαπημένων σας προσώπων μέσα και έξω από το σπίτι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτό μπορείτε να το πετύχετε με την G4S iTOS και τα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας της. Η καινοτομία, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Με τον ασύρματο ανιχνευτή πυρός και διαρροής νερού, εξασφαλίστε την έγκαιρη διάγνωση των αντίστοιχων κινδύνων που απειλούν τον χώρο σας.

bottom of page