top of page

Έξυπνο σπίτι: βασικές έννοιες που πρέπει να ξέρεις


Πώς θα σας φαινόταν αν το σπίτι που περνάτε τις ημέρες σας μπορούσε να κάνει μόνο του κάποια πράγματα. Ο αυτοματισμός στο σπίτι είναι μία έννοια ιδιαίτερα διαδεδομένη, ειδικά τα τελευταία χρόνια, καθώς προσφέρει άνεση και εργονομία, στη διαχείριση της καθημερινότητας.


Ένα “έξυπνο σπίτι”, όπως ονομάζονται τα ειδικά σχεδιασμένα νοικοκυριά, παρέχει στον ιδιοκτήτη του μία σειρά από “ανέσεις” ενώ παράλληλα έχει πολλές μοναδικές λειτουργίες.


Αρχικά, η δυνατότητα διαχείρισης των βασικών λειτουργιών του νοικοκυριού σας, όπως τα φώτα, η θέρμανση, οι κλειδαριές ή τα συστήματα ασφαλείας που έχετε εγκαταστήσει, είναι πανεύκολη. Μέσω συνδεδεμένων συσκευών και χωρίς κανένα χειρωνακτικό χειρισμό. Με ένα κουμπί μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση και τη θερμοκρασία στα φώτα ή να μειώσετε την ένταση της θέρμανσής σας.


Η ρύθμιση του θερμοστάτη γίνεται πιο εύκολη από ποτέ, καθώς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα από το κινητό σας τηλέφωνο. Επιπρόσθετα, προετοιμάστε το σπίτι τις ζεστές ημέρες, ανοίγοντας το κλιματιστικό πριν φτάσετε σπίτι. Ελέγχετε, έτσι, ταυτόχρονα και την κατανάλωση ενέργειας.

Τα σύγχρονα Συστήματα Ασφαλείας, σας επιτρέπουν με πολλούς τρόπους - είτε μέσω email είτε μέσω καμερών ασφαλείας- να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σπίτι σας. Οι αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί σε σημαντικά σημεία του σπιτιού, μόλις ενεργοποιηθούν αυτόματα ειδοποιούν και εσάς. Παράλληλα, μέσω των έξυπνων κλειδαριών, μπορείτε να χειρίζεστε το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα κάθε πόρτας του σπιτιού. Έχετε τον πλήρη έλεγχο.

Φυσικά, κάθε εργασία γίνεται σε πραγματικό χρόνο ενώ παράλληλα μπορεί να υπάρξει και κάποιο χρονοδιάγραμμα ή/ και υπενθύμιση στη συσκευή σας. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να ρυθμίσετε τα φώτα σας ώστε να ανάβουν μία συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ, ή να ανάβουν όταν κάποιος περνάει από κάποιο συγκεκριμένο χώρο. Απλά και εύκολα, το ρυθμίζετε μέσα σε λίγα λεπτά.


Εξίσου σημαντικός είναι ο εξ αποστάσεως έλεγχος του σπιτιού σας. Καθώς το σύστημα των αυτοματοποιημένων λειτουργιών του σπιτιού είναι διαχειρίσιμο μέσα από μια ηλεκτρονική πύλη που είναι προσβάσιμη από επιτραπέζιες ή κινητές συσκευές, μπορείτε να έχετε πρόσβαση από παντού. Φυσικά, για τη λειτουργία αυτή θα χρειαστούν αισθητήρες υποδομής, κάμερες και συνδεδεμένες συσκευές, τα οποία σας προσφέρει το G4S iTOS.


Μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερο άγχος και φυσικά ένας πιο βολικός τρόπος ζωής είναι μερικά από τα θετικά στοιχεία που προσφέρει ένα “έξυπνο σπίτι”. Ξεκινήστε τώρα την έρευνά σας και βρείτε στο G4S iTOS, τα εξειδικευμένα συστήματα που σας ταιριάζουν. Δώστε στην καθημερινότητά σας, την άνεση που της αξίζει. Με μία κίνηση, το σπίτι σας μετατρέπεται στην καλύτερη ασφαλή ζώνη.

bottom of page