top of page

Ένας απολογισμός για το 2020




Το 2020 ήταν μία από τις πιο περίεργες χρονιές. Ξεκίνησε και τελειώνει με τον ίδιο τρόπο: μία νέα κατάσταση, μία καινούρια συνθήκη και μία πανδημία να φέρνει τα πάνω κάτω σε όλους τους τομείς. Το 2020 γνωρίσαμε έναν νέο ιό, που άλλαξε κατά πολύ τα δεδομένα και όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα όσον αφορά την υγεία, την κοινωνική ευημερία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο κορονοϊός πέρασε από πολλά στάδια, αρχικά με το ίδιο του το όνομα. Εξελίχθηκε σε μία πολύ επικίνδυνη πανδημία η οποία ξεκίνησε από την Κίνα και κατέφθασε σε όλο τον κόσμο.


Μέχρι σήμερα μετράμε περισσότερα από 69.788.140 κρούσματα, με τον αριθμό να αυξάνεται καθημερινά. Με τον αριθμό των απωλειών να ξεπερνά το 1.585.727, πρόκειται για μία αρκετά δύσκολη «μάχη» που δίνουν τα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο.


Η υγεία μπορεί να ήταν ο βασικός τομέας που πλήγηκε, ωστόσο υπήρξαν μεγάλα προβλήματα και προσαρμογές και σε άλλους τομείς. Επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, καταστήματα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις και πολλά ακόμα είναι μερικοί από τους τομείς που αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα και θα αντιμετωπίζουν μέχρι τον ερχομό του εμβολίου.


Κλειστά μαγαζιά, απαγόρευση εκδηλώσεων και συναυλιών, άνθρωποι κλεισμένοι σε σπίτια, μακριά από ευπαθείς ομάδες, άνθρωποι μόνοι, επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, ιατρικό προσωπικό που επί τόσους μήνες δουλεύει ακατάπαυστα και ένα σύστημα υγείας που ασφυκτιεί.


Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς, το 2020 έχει αποτελέσει ένα «μάθημα» και έχει αναπτυχθεί κατά πολύ η έννοια της ασφάλειας. Η ασφάλεια έχει πάντα διπλή σημασία. Ξεκινά από την ατομική ασφάλεια, που περιλαμβάνει τη σωματική και ψυχική υγεία και καταλήγει στην ασφάλεια που νιώθουμε στους χώρους μας. Και τα δύο αυτά είδη ασφάλειας βρέθηκαν να βάλλονται φέτος, περισσότερο από ποτέ.


Στην G4S iTOS, καταφέραμε να διατηρήσουμε το δεύτερο κομμάτι της ασφάλειας σταθερό. Από την πρώτη ημέρα, προσφέρουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε έναν που μας εμπιστεύεται. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάτι πρωτόγνωρο, όπως και όλος ο κόσμος, και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν ήταν πλέον δεδομένο: το αίσθημα της ασφάλειας, κατά την παραμονή στο σπίτι.


Μπορεί το 2020 να αποτέλεσε μία χρονιά περίεργη, το 2021, όμως, ελπίζουμε να είναι τελείως διαφορετικό. Είναι σημαντικό το γεγονός πως όλοι κατανοήσαμε την ανάγκη για καλή υγεία. Η ατομική ευθύνη, που χρειάστηκε να επιδείξουμε όλοι, ήταν ένα πολύ δυνατό όπλο, το οποίο θα χρειαστεί και μετέπειτα. Ας είναι το 2021 η χρονιά της αλλαγής, η χρονιά που θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και όλα θα είναι όπως πριν.




bottom of page