top of page

Άνοιγμα επιχειρήσεων; Ομαλή επιστροφή


Ο Ιανουάριος φαίνεται να σηματοδοτεί τη σταδιακή επανέναρξη της καθημερινότητας. Επιστροφή στα σχολεία, άνοιγμα των καταστημάτων και λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, είναι μερικές από τις νέες κινήσεις, για την ομαλή επιστροφή την κανονικότητα. Οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες μετά από αρκετούς χαμένους μήνες, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, προσαρμοσμένοι πάντα στις συνθήκες και στα εκάστοτε μέτρα που ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές. Λόγω της αβεβαιότητας ως προς την πιστή τήρηση των μέτρων, ενδέχεται τα μέτρα να αλλάξουν, με μόνιμο στόχο την μείωση της μετάδοσης του ιού. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, η λήψη κάθε οργανωτικού μέτρου ή οδηγίας θα πρέπει να δομείται σωστά και από τις εταιρείες και τα καταστήματα που θα τις εφαρμόσουν.


Για την ομαλή επιστροφή των επιχειρήσεων, των ιδιωτικών και δημόσιων εταιρειών και των καταστημάτων, θα διατηρηθούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

  • Η τήρηση απόστασης 2 μέτρων ανάμεσα στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας.

  • Συχνή και σωστή υγιεινή των χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο αντισηπτικό.

  • Ελαχιστοποίηση των επαφών μεταξύ των εργαζομένων.

  • Καλός και συχνός αερισμός των χώρων.

  • Συχνός καθαρισμός των χώρων και ιδιαίτερα των κοινόχρηστων αντικειμένων

  • Ατομική χρήση προσωπικών αντικειμένων

  • Παραμονή των εργαζομένων που εμφανίζουν συμπτώματα στο σπίτι

Μία επιχείρηση που έχει μείνει αρκετό καιρό κλειστή, αναμένεται να έχει αρκετό κόσμο και πωλήσεις/ παροχές, καθώς οι ανάγκες των πολιτών έχουν αυξηθεί, με αυτή της face to face αγοράς να είναι αρκετά ψηλά. Επομένως, αυξάνεται και η ανάγκη για προστασία του ανθρώπινου δυναμικού της εκάστοτε επιχείρησης αλλά φυσικά και των πελατών. Οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόζονται και σε αυτή την περίπτωση, με τη μεγαλύτερη έμφαση να δίνεται στην απόσταση, στο συχνό καθαρισμό και απολύμανση των χώρων αλλά και στην οργάνωση της εξυπηρέτησης των πελατών.


Φυσικά, είναι εξίσου σημαντική και η ασφάλεια των χώρων της επιχείρησης, από επίδοξους διαρρήκτες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα κέρδη που τυχόν θα έχουν τα καταστήματα. Η G4S στηρίζει από την αρχή τις επιχειρήσεις που θέλουν να παραμείνουν ακέραιες, χωρίς τυχόν ατυχήματα και απώλειες, προσφέροντας επαγγελματισμό και σιγουριά. Αρχικά, με τη χρήση των ειδικών καμερών προκαλείται φόβος και αμφιβολία στους επίδοξους ληστές, καθώς γνωρίζουν ότι ο χώρος προστατεύεται. Στη συνέχεια, οι κάμερες σας δίνουν εικόνα και κατά τις ώρες που η επιχείρησή είναι κλειστή. Με τη βοήθεια μιας φορητής συσκευής (κινητό, tablet) είναι γνωστό ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο κατάστημα. Παράλληλα, σε περίπτωση που ο συναγερμός χτυπήσει, υπάρχει εικόνα του τι συμβαίνει και κατ’ επέκταση εφόσον το γεγονός συμβεί, αποτελεί σημαντική βοήθεια στην διαλεύκανση άρα και την ασφαλή διαχείριση του κάθε συμβάντος.


Σε δεύτερο επίπεδο, μία εξίσου σημαντική και πρωτοποριακή παροχή είναι αυτή της αυτόματης θερμομέτρησης προσωπικού και πελατών, με τη χρήση ειδικών καμερών. Καθώς η πανδημία και η ανάγκη για τακτικό έλεγχο των βασικών συμπτωμάτων ήρθαν για να μείνουν, ο ειδικός εξοπλισμός της G4S προσφέρει στον επαγγελματία αυτόματη ειδοποίηση για κάθε υπάλληλο ή πελάτη που έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη του φυσιολογικού. Παράλληλα, καλύπτει πολλαπλές εισόδους/ εξόδους με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση των καταστηματαρχών για τον αριθμό των πελατών που εισέρχονται και εξέρχονται, ώστε αυτός να μην ξεπερνάει το μέγιστο.



bottom of page