top of page

Social Media: μείνε ασφαλής το καλοκαίρι

Τα τελευταία χρόνια, που τα Social Media και ειδικά η χρήση τους είναι ιδιαίτερα αυξημένη, έχει γίνει αντιληπτό από τις αρχές και τον κόσμο, πως πολλές απόπειρες κλοπής ξεκινούν από την άνεση των ληστών, οι οποίοι γνωρίζουν που ακριβώς βρίσκονται οι ιδιοκτήτες.


Η συνεχής ανανέωση και ενημέρωση των Social Media με φωτογραφίες από διακοπές διευκολύνουν κατά πολύ το έργο των επίδοξων ληστών, καθώς ξέρουν πως το σπίτι είναι άδειο και εσείς αρκετά χιλιόμετρα μακριά.


Για την σωστή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, πρέπει αρχικά να κατανοήσετε πως όσο λιγότερα αποκαλύψετε για την τοποθεσία αλλά και τον χρόνο διαμονής σας στην συγκεκριμένη τοποθεσία τόσο το καλύτερο. Φυσικά, ξεκινώντας από τα πιο βασικά, τα μηνύματα που μοιράζεστε μέσω των Social Media έχουν γεωγραφική σήμανση, η οποία “μαρτυρά” την τοποθεσία σας. Μπορείτε, όμως, με την απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας, να αυξήσετε την ιδιωτικότητά σας. Παράλληλα, μπορείτε να αποφύγετε εφαρμογές που χρησιμοποιούν τοποθεσία, όπως πχ το Foursquare. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, χρησιμοποιείται ώστε να δηλώσουν οι χρήστες που βρίσκονται, πόσο συχνά βρίσκονται κλπ.



Προσπαθήστε να είστε φειδωλοί με τις δημοσιευμένες πληροφορίες αλλά και τις αναρτήσεις των κοινωνικών σας ενημερώσεων. Δεν χρειάζεται να διαφημίσετε τις διακοπές σας ή τα Σαββατοκύριακά σας μακριά από το σπίτι, καθώς μπορεί να γίνετε εύκολος στόχος. Φυσικά, παίζει ρόλο και η συχνότητα των δημοσιεύσεων. Η καθημερινή χρήση και ανάρτηση φωτογραφιών από ένα μέρος, με τη σήμανση πως βρίσκεστε αυτή τη στιγμή στην συγκεκριμένη τοποθεσία, αποδεικνύει πως βρίσκεστε μακριά από το σπίτι και πως αυτό είναι εύκολος στόχος επίδοξων ληστών.


Οι παραπάνω τακτικές αφορούν, εννοείται, όλα τα μέλη της οικογένειας. Ειδικά, τα μικρά μέλη αυτής. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, οι μικροί της παρέας θα θέλουν να διατηρήσουν επαφή με τους φίλους τους και να γεμίσουν τα Social Media τους με φωτογραφίες και βίντεο από τις εξορμήσεις τους. Φυσικά, μιλάμε πάντα για παιδιά ηλικίας 13 ετών και πάνω. Ενθαρρύνετε τα παιδιά, ώστε να αποφύγουν τις υπερβολές και να μη κοινοποιούν πολλές λεπτομέρειες στα κοινωνικά τους προφίλ. Παράλληλα, συζητήστε με τα παιδιά σας σχετικά με τους τύπους φωτογραφιών που μπορούν να μοιραστούν και με ποιους μπορούν να τις μοιραστούν.


Πέρα από το θέμα της ασφάλειας, η μη χρήση των Social Media κατά τη διάρκεια των διακοπών μόνο καλό μπορεί να κάνει. Απολαύστε τις οικογενειακές σας διακοπές, ή τις διακοπές σας, στο έπακρο μακριά από οθόνες. Ένας από τους λόγους, όμως, που μπορείτε να μείνετε κοντά στην οθόνη σας είναι ο έλεγχος του σπιτιού. Με τα υπερσύγχρονα συστήματα της G4S iTOS, ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο το τι ακριβώς συμβαίνει σπίτι σας, όταν αυτό συμβαίνει. Με εσωτερικές και εξωτερικές κάμερες, έχετε τον πλήρη έλεγχο και φυσικά τη μέγιστη ασφάλεια.

bottom of page