top of page

High season & ασφάλεια: μαγαζιά σε νησιά

Η εποχή όπου οι καλοκαιρινοί προορισμοί λειτουργούν στο μέγιστο της απόδοσής τους, έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Μάιος σηματοδοτεί πάντοτε την αρχή της γνωστής σεζόν, όπου τα εποχιακά μαγαζιά είναι έτοιμα να υποδεχτούν Έλληνες ταξιδιώτες αλλά και τουρίστες από κάθε γωνιά. Μπορεί η ασφάλεια να αποτελεί προτεραιότητα όλο τον χρόνο, κατά τη διάρκεια των διακοπών αυξάνεται η ανάγκη για προστασία από πολλούς παράγοντες και με πολλές έννοιες.

Λόγω της κατάστασης, το γεγονός πως σταδιακά γίνεται η επαναφορά στην καθημερινότητα είναι σίγουρο πως θα φέρει πλήθος κόσμου στην Ελλάδα και κυρίως στα παραλιακά της σημεία και τα νησιά της. Η πλέον «ελεύθερη» καθημερινότητα θα γεμίσει κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι, επομένως, αρκετά ζωτικής σημασίας να υπάρξει η κατάλληλη προστασία και ασφάλεια σε κάθε εποχιακό μαγαζί.


Προφυλάξεις ασφαλείας και στις διακοπές

Εκτός από τα συστήματα ασφαλείας και τους τρόπους προστασίας που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο, χρειάζεται να εφαρμοστούν παρόμοιες προφυλάξεις και κατά τη διάρκεια της σεζόν.


Η G4S προσφέρει από την πρώτη στιγμή τα πιο επαγγελματικά και αξιόπιστα συστήματα ασφαλείας, που καλύπτουν από τις μικρότερες επιχειρήσεις μέχρι τα μεγαλύτερα καταστήματα. Ξεκινώντας από το εσωτερικό, οι κάμερες Ασφαλείας Εσωτερικού Χώρου προσφέρουν διακριτική προστασία, μέρα- νύχτα, προσφέροντάς σας 24ωρη πρόσβαση απ’ όπου κι αν βρίσκεστε.


Για τους εξωτερικούς χώρους, οι κάμερες της G4S, προσφέρουν πλήρη έλεγχο του τι συμβαίνει σε κάθε σημείο της εταιρείας/ επιχείρησης/ καταστήματος. Για παράδειγμα, στην περίπτωση ανάγκης ελέγχου του εξωτερικού χώρου ενός beach bar, οι κάμερες θα καλύψουν μεγάλη εμβέλεια.


Η διασύνδεση των καμερών με το cloud της G4S γίνεται με ασφαλή κρυπτογράφηση, επομένως δεν είναι δυνατή η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Σε περίπτωση σήματος συναγερμού, οι κάμερες καταγράφουν αυτόματα το περιστατικό σε video clip, το οποίο μπορεί να βρεθεί στο ιστορικό της εφαρμογής ακόμα κι αν υπάρξει βίαιη αποκόλληση της κάμερας.


Διαχείριση κόσμου

Καθώς ο κόσμος που θα προτιμήσει τα νησιά της χώρας και κατ’ επέκταση τα εποχιακά μαγαζιά θα είναι πολύς, είναι αρκετά σημαντικό να δούμε και μία άλλη έννοια ασφαλείας. Η διαχείριση του πλήθους είναι μία συνθήκη που ήρθε για να μείνει ειδικά μετά την πανδημία. Η χαρτογράφηση του καταστήματος είναι ένα από τα πρώτα βήματα, ώστε να μπορέσει να προβλεφθεί ένας τρόπος για να μην υπάρξει συνωστισμός.

Φυσικά, οι κάμερες ασφαλείας θα ενισχύσουν την προσπάθειά σας, καθώς θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει και αν δεν κυλούν ομαλά τα πράγματα.



bottom of page