top of page

8 απλοί κανόνες ασφαλείας


Η καθημερινότητα απαιτεί να βρισκόμαστε οι περισσότεροι εκτός σπιτιού τις περισσότερες ώρες. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι βασικοί κανόνες ασφαλείας που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε;


1) Κλείδωνε όλες τις εξωτερικές πόρτες και παράθυρα:

Πρίν φύγεις από το διαμέρισμα ή την κατοικία σου, καθώς και το βράδυ πριν κοιμηθείς, φρόντισε να έχεις ασφαλίσει πόρτες και παράθυρα, που μπορεί να παραβιαστούν. Μην ξεχνάς πως έχοντας εγκαταστήσει ένα έξυπνο σύστημα ασφαλείας, όπως το G4S iTOS, μπορείς να έχεις και τον απομακρυσμένο έλεγχο κάθε οικήματός σου, ακόμα δηλαδή και του εξοχικού, ώστε να είσαι ασφαλής πάντα και παντού.


2) Βεβαιώσου πως οι κλειδαριές σου λειτουργούν σωστά

Πολλές φορές, λόγω της πολυχρησίας, οι κλειδαριές -ειδικά στις βεράντες- δεν ασφαλίζουν όπως θα έπρεπε. Βεβαιώσου πως όλα λειτουργούν σωστά, διαφορετικά προχώρησε στις απαραίτητες εργασίες.


3) Εγκατάστησε ένα σύστημα ασφαλείας

Φυσικά, ως συνέχεια και του πρώτου “κανόνα” με ένα σύστημα ασφαλείας νιώθεις πάντα πιο ασφαλής. Βρες, λοιπόν, το κατάλληλο εξοπλισμό για το οίκημά σου και νιώσε πιο προστατευμένος από ποτέ.



4) Άφησε… σημεία ζωής

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλούς να το λένε: “Άσε το ραδιόφωνο να παίζει”, “Άσε αναμμένο ένας φως”... Κι όμως έχουν δίκιο! Αφήνοντας κάποιο σημάδι παρουσίας στο σπίτι σου, οι πιθανοί ληστές θεωρούν πως κάποιος βρίσκεται εκεί και έτσι δεν πλησιάζουν. Μάλιστα, έχοντας ένα έξυπνο σύστημα ασφαλείας, μπορείς απομακρυσμένα και από το κινητό σου να ρυθμίζεις πότε και ποια συσκευή είναι αναμμένη!


5) Σύλλεγε την αλληλογραφία σου

Τι θα σκεφτόσουν αν έβλεπες έξω από μια πολυκατοικία πολλούς λογαριασμούς και οποιαδήποτε άλλη αλληλογραφία σε ένα συγκεκριμένο όνομα; Μάλλον πως κάποιος λείπει εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, θα σκεφτούν και όσοι θέλουν να παραβιάσουν το σπίτι σου. Φρόντισε, λοιπόν, να μαζεύεις την αλληλογραφία σου και τις ημέρες που απουσιάζεις ζήτησε από τον γείτονα να το κάνει για εσένα!


6) Άλλαξε κλειδαριές

Έχασες τα κλειδιά σου; Άλλαξες σπίτια; Άλλαξε οπωσδήποτε την κλειδαριά και απόκτησε νέα κλειδιά για ακόμα περισσότερη ασφαλεια.


7) Πρόσεξε την πόρτα του γκαράζ

Είτε μένεις σε πολυκατοικία με υπόγειο πάρκινγκ, είτε σε μονοκατοικία με θέσεις στάθμευσης, είναι πολύ σημαντικό να έχεις καλά κλειδωμένη και ποτέ ανοιχτή τη συγκεκριμένη πόρτα.


8) Περιποιήσου την αυλή σου

Εάν, λοιπόν, μένεις σε σπίτι με αυλή, τότε φρόντισε την, περιποιήσού την όλες τις εποχές του χρόνου και μην δίνεις την αίσθηση πως είναι παρατημένη!

bottom of page