top of page

6 συχνά λάθη που κάνεις στο σύστημα ασφαλείας σου

Είναι γνωστό ότι οι επαγγελματίες των συστημάτων ασφαλείας παρέχουν στους ιδιοκτήτες αξιόπιστες λύσεις για την προστασία της περιουσίας τους. Πολλές φορές όμως, ανεξάρτητα από το πόσο καλά οχυρωμένος είναι ένας ένας χώρος, πέφτει στα χέρια ληστών εξαιτίας απερίσκεπτων λαθών ελέγχου και καθημερινότητας των ιδιοκτητών. Ας δουμε ορισμένες περιπτώσεις που συναντάμε συχνά και μπορεί να αποβούν καταστροφικές.


Ανοιχτή πρόσβαση

Είναι γνωστό ότι το ¼ των διαρρήξεων δεν συμβαίνουν λόγω κάποιου μαεστρικού σχεδίου, αλλά εξαιτίας του .... ορθάνοιχτου δρόμου που βρίσκουν. Ανοιχτές πόρτες και παράθυρα λόγω αφηρημάδας και απροσεξίας είναι ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος που μπορεί να προσελκύσει τακτικούς αλλά και περαστικούς επίδοξους κλέφτες. Ελέγχετε πάντοτε πόρτες και παράθυρα κατά την έξοδο σας από το σπίτι αλλά και τις ώρες κοινής ησυχίας, ενώ μεριμνήστε εφόσον στο σπίτι υπάρχουν ηλικιωμένοι που είναι και περισσότερο επιρρεπείς σε τέτοιες απερίσκεπτες κινήσεις.


Ξεχνώντας τον συναγερμό

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται είναι ιδιοκτήτες που, παρότι διαθέτουν σύστημα συναγερμού στον χώρο τους, ξεχνούν κλείνοντας τον να ενεργοποιήσουν το σύστημα ασφάλειας. Εφόσον ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, δημιουργήστε ρουτίνες υπενθύμισης για την όπλιση του συναγερμού, όπως σημειώματα στην έξοδο. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε μία ρουτίνα με την όπλιση του συναγερμού, για παράδειγμα συνδέστε στο μυαλό σας τον τραβηγμένο σύρτη της πόρτας με την υπενθύμιση για όπλιση του συστήματος ασφαλείας σας. Φυσικά, με ένα έξυπνο σύστημα ασφαλείας, όπως το G4S iTOS, μπορείτε να ασφαλίσετε και απομακρυσμένα από το κινητό σας.


Άδειο σπίτι που... φαίνεται από μακριά

Μόνιμα κλειστά φώτα, παρατημένη αλληλογραφία, φύλλα και διάφορα σκουπίδια στην είσοδο. Τέτοιες ακριβώς είναι οι ενδείξεις που αναζητούν οι επαγγελματίες ληστές ώστε να βεβαιωθούν ότι ο στόχος τους είναι αφύλακτος. Φροντίστε να ενημερώνετε τους γείτονες σε πιθανή απουσία σας ώστε να μεριμνούν τακτικά για την εξωτερική όψη της ιδιοκτησίας σας. Εφόσον χρησιμοποιείτε το G4S iTOS, μπορείτε, χάρη στη Smart Home λειτουργία να ελέγχετε τον φωτισμό του χώρου σας, δίνοντας σε κάθε στιγμή την εντύπωση της παρουσίας εκει.


Συντήρηση, η καλύτερη πρόληψη

Σε περίπτωση που διαθέτετε σύστημα συναγερμού, θα πρέπει να εισάγετε στην ετήσια ρουτίνα σας τον έλεγχο από διαπιστωμένα συνεργεία. Συχνά, λόγω φυσικής φθοράς ή εξωτερικών παραγόντων, ένα μηχάνημα μπορεί να μην αποδώσει στο βέλτιστο, με αμφίρροπα αποτελέσματα για την ιδιοκτησία σας. Η προβλεπόμενη συντήρηση του εξοπλισμού σας θα σας απαλλάξει από τέτοιες έννοιες. Ακόμη κι αν φοβάστε πως… η εγγύηση έχει λήξει, μην ξεχνάτε με τη G4S ξενοιάζετε ό,τι κι αν συμβεί στο σύστημά σας, καθώς έχετε το προνόμιο να επιλέξετε πρόγραμμα ετήσιου προληπτικού ελέγχου και συντήρησης σε προνομιακή τιμή, ώστε να επεκταθει η εγγύησή σας.


Τιμαλφή σε κοινή θέα

Ένα παραδοσιακό λάθος που κεντρίζει το ενδιαφέρον των ληστών είναι η έκθεση πολύτιμων αντικειμένων σε περίοπτη θέση. Κοσμηματοθήκες μπροστά από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας, συλλεκτικά αντικείμενα σε εμφανή σημεία στο σαλόνι, και πολλά άλλα, είναι σωστό να αποφεύγονται.


Έλλειψη συστήματος συναγερμού

Λέμε ότι, δυστυχώς, καμιά φορά πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε και ξεχνάμε πόσο αποτρεπτική είναι η ένδειξη φύλαξης του χώρου μας από κάποια μεγάλη εταιρεία, όπως η G4S. Συμβαίνει, λοιπόν, συχνά να αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για επαγγελματική προστασία της περιουσίας μας μόνο όταν είναι αργά. Φροντίστε για την ασφάλεια της περιουσίας σας και των αγαπημένων σας προσώπων με το G4S iTOS. Χάρη στην προηγμένη λειτουργία του, θα έχετε στο χέρι σας τον έλεγχο της ασφάλειας σας κάθε στιγμή.

Αξίζει.

Comments


bottom of page