top of page

5 tips ασφάλειας στο νέο σου σπίτι


Ετοιμάζεσαι για μετακόμιση; Ή μόλις μπήκες στο νέο σου σπίτι; Ό,τι κι αν συμβαίνει, συγκεντρώσαμε παρακάτω 5 από τα πιο βασικά “μυστικα” για την ασφάλεια του νέου σου σπιτιού!


Γνώρισε τη γειτονιά σου

Όταν πρωτοπηγαίνεις σε μια καινούργια γειτονιά, είναι λογικό να μην γνωρίζεις ακριβώς τους μεγάλους, φωτεινούς δρόμους, τα αδιέξοδα ή τα στενά. Πέρασε λίγο χρόνο, λοιπόν, εξερευνώντας τους γύρω δρόμους, την κίνηση, τα μαγαζιά ακόμα και τις ώρες που φαίνεται να περπατάει περισσότερος κόσμος τριγύρω. Γίνονται συχνά μετακομίσεις ή πηγαινοέρχονται πολλά ντελίβερι; Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν για να κατανοήσεις τη νέα σου γειτονιά, να την κάνεις “κτήμα” σου, ώστε να μπορέσεις ευκολότερα να αναγνωρίσεις ή να προστατευτείς από τυχόν κινδύνους.


Συστήσου στους γείτονές σου

Είναι πολύ σημαντικό οι γείτονές σου να σε ξέρουν, καθώς αποτελούν τον πιο σημαντικό φύλακα για το σπίτι σου. Είναι αυτοί που θα σε ενημερώσουν αν δουν ή ακούσουν κάτι ύποπτο ακόμη κι αν δεν συνέβη σε εσένα και στην πολυκατοικία, αλλά κάπου στα πέριξ. Επίσης, τις περιόδους που απουσιάζεις, οι γείτονες είναι αυτοί που μπορούν να προσέχουν το διαμέρισμά σου, ποτίζοντας για παράδειγμα τα φυτά. Επένδυσε, λοιπόν, στο να γνωριστείς με τους νέους γείτονες για μια ακόμη πιο ασφαλή διαμονή στο νέο σου σπίτι!



Άλλαξε τις κλειδαριές

Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες δεν αναλαμβάνουν αυτό το κόστος κι εσύ - ως νέος ενοικιαστής - δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τα κλειδιά σου, αλλά και για τον βαθμό ασφάλειας της κλειδαριάς σου. Τώρα που άλλαξες σπίτι, επένδυσε και σε μια νέα κλειδαριά για να νιώσεις ακόμη περισσότερη σιγουριά.


Ασφάλισε το διαμέρισμά σου

Είναι πιθανό να μην αρκούν όλα τα παραπάνω για να νιώσεις ασφάλεια σε ένα νέο σπίτι. Και γι’ αυτό υπάρχει το G4S iTOS, ένα πλήρες και έξυπνο σύστημα ασφάλειας, που σου επιτρέπει να έχεις τον έλεγχο του χώρου σου από όπου κι αν βρίσκεσαι με την εφαρμογή του κινητού σου, με άμεση και αδιάκοπη ενημέρωση.


Έλεγξε το σπίτι σου

Κάθε φορά που φεύγεις από το νέο σπίτι σου, είναι σημαντικό να ελέγχεις όλα τα “ευάλωτα” σημεία, αφού πρώτα τα μάθεις πολύ καλά. Κάνε έναν προσεκτικό έλεγχο στις μπαλκονόπορτες, τη βεράντα, το παράθυρο του μπάνιου και οτιδήποτε μπορεί να παραβιάσει την ασφάλεια σου.


Με όλους τους παραπάνω τρόπους, θα μεγιστοποίησεις την ασφάλεια και θα χαρείς το νέο σου σπίτι χωρίς καμία ενόχληση!

bottom of page