top of page

4 τρόποι να αξιολογήσεις τη γειτονιά σου

Η επιστροφή από τις διακοπές σημαίνει το σταδιακό τέλος των διακοπών και την όσο το δυνατόν πιο αργή προσαρμογή στην καθημερινότητα. Φυσικά, όταν αφήνουμε το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ειδικά το καλοκαίρι, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αλλαγής των συνθηκών της γειτονιάς στην οποία έχουμε επιλέξει να ζούμε.


Η ασφάλεια της κοινωνίας που ζούμε, φυσικά, παραμένει εξίσου σημαντική με την ασφάλεια του ίδιου μας του σπιτιού. Πώς μπορούμε, όμως, να αξιολογήσουμε τη γειτονιά μας;


Αρχικά, συζητάμε με τους υπόλοιπους γείτονες και ενημερωνόμαστε για τυχόν περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της απουσίας μας. Από κάποιες περίεργες παρουσίες, μέχρι απόπειρες κλοπής. Κατανοούμε πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου τα περισσότερα σπίτια είναι άδεια, οι γειτονιές γίνονται πιο εύκολα στόχοι. Πιο συγκεκριμένα, μάλιστα, κατά την επιστροφή μας, ελέγχουμε για τυχόν σημάδια διάρρηξης ή προσπάθειας κλοπής στο σπίτι, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε επισκευές, για την αύξηση της ασφάλειας μας. Φυσικά, μπορούμε να συζητήσουμε με τους υπόλοιπους γείτονες, την πιθανότητα αύξησης της ασφάλειας, με τη βοήθεια των υπηρεσιών της G4S iTOS. Από εξωτερικές ip κάμερες, που θα καταγράψουν κάθε περίεργη κίνηση, σε περίπτωση συναγερμού και μη, μέχρι και την φαροσειρήνα, που θα “επιβεβαιώνει” πως κάθε σπίτι που την έχει, προστατεύεται αποτελεσματικά.


Στη συνέχεια, δίνουμε έμφαση την αστυνόμευση της περιοχής. Εφόσον υπάρχει και είναι αρκετά συχνή, αυτό καθιστά τη γειτονιά αρκετά ασφαλή. Μπορούμε, επίσης, να δώσουμε έμφαση στην “κίνηση” της γειτονιάς από αμάξια, ΜΜΜ ή πεζούς. Έτσι, γνωρίζουμε πως θα υπάρχει σχετικά σημαντική παρουσία στη γειτονιά. Φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να ενισχυθεί και με τον έλεγχο της γειτονιάς, όσον αφορά τις παροχές της. Πιο συγκεκριμένα, τα φώτα στους δρόμους, αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα αξιολόγησής της. Παρατηρούμε τα φώτα και τη διάρκεια λειτουργίας τους, ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα υπάρχει φως ειδικά κατα τη διάρκεια της νύχτας.

Ακόμη και οι ασφαλέστερες γειτονιές μπορεί να είναι επιρρεπείς στο έγκλημα. Επομένως, μην συγχέετε μια ασφαλή γειτονιά με ένα ασφαλές σπίτι. Πρόσθετες προφυλάξεις ασφάλειας στο σπίτι, όπως ένα βασικό σύστημα παρακολούθησης, θα ενισχύσουν με τη σειρά τους την ασφάλεια της γειτονιάς σας. To G4S iTOS εγγυάται την ασφάλεια και τη σιγουριά, με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της και τα εξειδικευμένα προϊόντα που προσφέρει.


Τέλος, μπορείτε να αποτρέψετε τυχόν ανεπιθύμητες επισκέψεις, με το να μην διατηρείτε αντικείμενα μεγάλης αξίας σε θεατά σημεία, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των επίδοξων ληστών.

Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια της γειτονιάς ξεκινάει από την ασφάλεια των σπιτιών της. Με πλήρη επικοινωνία και συνεννόηση με τους γείτονες και την αστυνομία, προστατεύουμε την καθημερινότητά μας και κατ’ επέκταση την καθημερινότητα της κοινότητας στην οποία ανήκουμε. Φυσικά, η σωστή ασφάλεια ξεκινάει από την προσωπική, κάτι εξίσου σημαντικό.

bottom of page