top of page

3ήμερο Καθαράς Δευτέρας; Κανένα άγχος για το σπίτι.

Οι επίδοξοι ληστές δεν λειτουργούν συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, ούτε δρουν χωρίς σχέδιο ή οργάνωση. Παρατηρώντας τα αστυνομικά δελτία, βλέπουμε πως παραδοσιακά κάθε χρόνο οι περισσότερες ληστείες γίνονται σε περίοδο διακοπών και αργιών. Πάσχα, Χριστούγεννα, Καθαρά Δευτέρα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν γίνονται και διαρρήξεις στην καθημερινότητα.


Η ασφάλεια του σπιτιού είναι σημαντική 365 ημέρες το χρόνο κάθε χρόνο. Τόσο για την σωματική ακεραιότητα τη δική σας και των αγαπημένων σας, όσο και για τις υλικές απώλειες και ζημιές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προστατεύσει κανείς την οικία του από τους επίδοξους ληστές, σε μία εποχή που η εγκληματικότητα σημειώνει “άνοδο”. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες διαρρήξεων, κλοπών, επιθέσεων, γεγονότα που εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας και φόβου των πολιτών.

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η 2η αργία της Νέας Χρονιάς (πρώτη ήταν φυσικά τα θεοφάνεια) και αποτελεί το “διάσημο” τριήμερο, ιδανικό για εξορμήσεις μακριά από το σπίτι. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους επίδοξους ληστές, καθώς γνωρίζουν πως τα περισσότερα σπίτια θα είναι άδεια, είτε οι ιδιοκτήτες λείπουν αυθημερόν είτε για 3 ημέρες.


Πώς μπορείτε όμως να προστατευτείτε;

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, τα συστήματα ασφαλείας, οι συναγερμοί και οι κάμερες παρακολούθησης αποτελούσαν πολυτέλεια. Παρόλη την οικονομική κρίση, ολοένα και περισσότεροι πολίτες καταφεύγουν στα συστήματα ασφαλείας, δεδομένου ότι αποτελούν τη σίγουρη λύση στην επαγγελματική προστασία σας. H G4S προσφέρει επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας, για κάθε είδους σπίτι. Ειδικοί επαγγελματίες εγκαθιστούν τα συστήματα ασφαλείας και σας προσφέρουν την ασφάλεια που χρειάζεστε όλο το χρόνο, κάθε χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες σας.


Ποια μέτρα προτείνονται;

Εφόσον προτιμήσετε το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας να είστε εκτός σπιτιού, φροντίστε αρχικά να κλειδώσετε τις πόρτες, τα παράθυρα και τυχόν γκαράζ. Ειδικά τα παράθυρα, πρέπει να είναι με κατεβασμένα παντζούρια ή με τις κουρτίνες κλειστές ώστε να μην μπορεί κανένας επίδοξος ληστής να δει το περιεχόμενο της οικίας σας.


Φυσικά, ενημερώνετε τυχόν γείτονες που θα παραμείνουν στην περιοχή την Καθαρά Δευτέρα, ότι θα λείπετε, ώστε να έχουν το νου τους. Δεν χρειάζεται να αφήσετε κλειδιά ανάγκης σε γλάστρες ή κάτω από το χαλάκι ή οπουδήποτε, καθώς είναι αρκετά πιθανό οι διαρρήκτες να ψάξουν.


Οι εξωτερικοί χώροι πρέπει να είναι καλά φωτισμένοι, προτιμήστε φωτοκύτταρα ώστε να έχετε πλήρη έλεγχο του τι συμβαίνει όταν επιστρέφετε σπίτι, αλλά και να τρομάζει τους εν δυνάμει ληστές, όταν λείπετε από αυτό.


Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι η εικόνα. Με τις κάμερες ασφαλείας της G4S- iTOS έχετε πλήρη έλεγχο του τι συμβαίνει μέσα και έξω από το σπίτι, είτε βρίσκεται στη δουλειά είτε σε κάποια απόδραση. Οι κάμερες ασφαλείας προκαλούν φόβο στους επίδοξους εγκληματίες, καθώς δείχνουν πως το σπίτι προστατεύεται. Ενημερωθείτε σήμερα για τα πακέτα της G4S- iTOS και προστατέψτε άμεσα και αποτελεσματικά την καθημερινότητά σας.

bottom of page