top of page

3 tips ασφάλειας όταν ταξιδεύεις


Πολλές φορές όταν φεύγεις ταξίδι σε πιάνει μια… ανησυχία για το σπίτι. Και είναι πλήρως φυσιολογικό. Για αυτό, συγκεντρώσαμε μερικά έξυπνα μυστικά για να διατηρήσεις την κατοικία σου όσο το δυνατόν πιο ασφαλή, ενώ απουσιάζεις.


Ασφάλισε την κατοικία σου

Αλλά και τα αντικείμενα αξίας που μπορεί να έχεις σε αυτή. Προτού αναχωρήσεις, κάνε έναν εξονυχιστικό έλεγχο πως έχει ασφαλίσει τα παράθυρα, έχεις κλείσει τυχόν εστίες και έχεις ασφαλίσει τα πολυτελή αντικείμενα που διαθέτεις, όπως laptop και κοσμήματα. Φυσικά, ο βέλτιστος τρόπος προστασίας όταν απουσιάζεις είναι το να διαθέτεις ένα σύστημα ασφαλείας. Ειδικά αν επενδύσεις σε ένα έξυπνο σύστημα ασφάλειας, ακόμη και να ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις με την αναχώρησή σου, μπορείς να το κάνεις μέσω της εφαρμογής του κινητού σου ανά πάσα στιγμή!


Δείξε πως είσαι εδώ

Ενώ έχεις φύγει! Πώς; Με σύμμαχό σου την τεχνολογία. Οι διαρρήκτες σπάνια πλησιάζουν ένα σπίτι στο οποίο φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε παρουσία. Έτσι, μπορείς εύκολο να τους “ξεγελάσεις” χρησιμοποιώντας κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:


Επενδύοντας σε ένα έξυπνο σύστημα ασφαλείας, όπως το G4S iTOS μπορείς να έχεις πρόσβαση σε smart home αυτοματισμό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορείς να ρυθμίσεις ποιες ώρες της ημέρας θέλεις να ανάβεις τα φώτα του σπιτιού σου, από οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, μόνο από το κινητό σου.


Αξιοποίησε τους γείτονές σου: έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο πόσο χρήσιμο είναι να γνωρίζεις και να συναναστρέφεσαι τους γείτονές σου. Αν, λοιπόν, σκοπεύεις να λείπεις αρκετό διάστημα, ενημέρωσε τους, ώστε να συγκεντρώνουν την αλληλογραφία σου ή ακόμη και να φροντίζουν την κατοικία σου. Με αυτόν τον τρόπο, ο οποιοσδήποτε θα πιστεύει πως βρίσκεσαι εντός των τειχών. Τι γίνεται όμως όταν έχεις βάλει συναγερμό και κάποιος έμπιστος γείτονας ή συγγενής χρειάζεται να μπει στο σπίτι; Και εδώ το έξυπνο σύστημα G4S iTOS προσφέρει τη λύση, καθώς μέσα από το κινητό σου μπορείς να δεις πάντα ποιος θέλει να μπει στο διαμέρισμα στο σπίτι, ώστε να απενεργοποιήσεις τον συναγερμό!


Μην “διαφημίζεις” το ταξίδι σου

Τα social media έχουν κατακλύσει τις ζωές μας και πλέον μοιραζόμαστε όλη την καθημερινότητα μας με διαδικτυακούς “φίλους”. Το να ξέρουμε όμως όλοι -γνωστοί και άγνωστοι- πού βρίσκεσαι κάποια στιγμή, σημαίνει το πεδίο είναι ελεύθερο για το σπίτι σου. Προστάτεψε, λοιπόν, την ιδιοκτησία μου από τα social media και σκέψου πολύ καλά τι θα ανεβάσεις την επόμενη φορά που θα είσαι σε ταξίδι.

bottom of page