top of page

Τουρισμός και καλοκαίρι: High season και ασφάλεια

Έχουμε μπει αισίως σ’ έναν από τους πιο σημαντικούς μήνες του καλοκαιριού και κυρίως της τουριστικής σεζόν. Εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών θα επισκεφτούν την Ελλάδα, με τη χώρα να ελπίζει σε σταδιακή επανέναρξη των προγραμμάτων πτήσεων απ’ όλο τον κόσμο, με σκοπό την κάλυψη των εσόδων που χάθηκαν τόσους μήνες με την καραντίνα. Η Ελλάδα αποτελεί ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ακόμα μία χρονιά, με τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τουρίστες μετά από περίπου έναν χρόνο. Επομένως, η ανάγκη για σωστή και άριστη παροχή υπηρεσιών είναι παραπάνω από επιτακτική.

High season και ασφάλεια σε όλα τα τουριστικά μέρη της χώρας, με τα μαγαζιά, τα εστιατόρια και τα καφέ να λειτουργούν πάρα πολλές ώρες χωρίς σταματημό. Πώς προστατεύονται αυτές οι επιχειρήσεις από το πλήθος των τουριστών, τους αμέτρητους πελάτες, τις μεγάλες εκτάσεις που χρειάζονται κάλυψη και φυσικά το φόρτο δουλειάς;

Μ’ ένα καλό σύστημα ασφαλείας. Στην G4S το σύστημα ασφαλείας καλύπτει όλες τις ανάγκες και όλα τα στάδια προστασίας: ανίχνευση, έλεγχος, οπτική επιτήρηση.

Ανίχνευση

Η προστασία του χώρου εξαρτάται από την τοποθέτηση κατάλληλων και επαρκών συσκευών ανίχνευσης. Αυτές δημιουργούν μία ζώνη ασφαλείας και “αντιλαμβάνονται” κάθε παραβίασή της. Είναι αρκετά σημαντικό να υπάρχει κάτι τέτοιο σε μία επιχείρηση, καθώς θα «λύσει» τα χέρια τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό. Σε εξέλιξη της παροχής αυτής, υπάρχουν ειδικοί ανιχνευτές πυρός και διαρροής νερού οι οποίοι θα φανούν αρκετά χρήσιμοι εφόσον προκύψει κάποιο ατύχημα.

Έλεγχος

Η Κεντρική Μονάδα του G4S iTOS αποτελεί τον εγκέφαλο και την καρδιά του συστήματος κάθε επιχείρησης που επιλέγει την G4S. Είναι επιφορτισμένη να δέχεται και να επεξεργάζεται τα σήματα από τις επιμέρους συσκευές ανίχνευσης, ενώ εμπεριέχει εξελιγμένα ηλεκτρονικά υποσυστήματα διασύνδεσης με το εξωτερικό περιβάλλον, ώστε να επικοινωνεί τα σήματα αυτά. Η διασύνδεση της Κεντρικής μονάδας του G4S iTOS πραγματοποιείται μέσω cloud. Μπορεί επίσης να συνδεθεί συμπληρωματικά μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας (GPRS) εξασφαλίζοντας έτσι την αδιάλειπτη επικοινωνία με το Κέντρο Λήψης Σημάτων της G4S. Η Κεντρική Μονάδα του G4S είναι ικανή να υποστηρίξει τόσο ενσύρματους όσο κι ασύρματους ανιχνευτές, ενώ ελέγχεται και προγραμματίζεται πλήρως από την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο.

Οπτική επιτήρηση

Οι κάμερες ασφαλείας εσωτερικού και εξωτερικού χώρου διαθέτουν φωτισμό υπερύθρων (IR) για αποτελεσματική εικόνα ακόμη και τη νύχτα, με δυνατότητα σύνδεσης ενσύρματα ή μέσω WiFi. Έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, ώστε να μπορεί να υπάρξει επικοινωνία με το προσωπικό.

Η διασύνδεση της κάμερας με το cloud της G4S γίνεται με ασφαλή κρυπτογράφηση, επομένως κανένας μη εξουσιοδοτημένος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο χώρο. Σε περίπτωση σήματος συναγερμού, η κάμερα καταγράφει αυτόματα το περιστατικό σε video clip, το οποίο υπάρχει στο ιστορικό.


Comments


bottom of page