top of page

Περιστατικά με χάκερ: στην G4S η ασφάλειά σας είναι δεδομένη.


Ανά τον κόσμο έχουν υπάρξει εκατοντάδες περιστατικά με hackers που έχουν αποκτήσει πρόσβαση παράνομα σε κάμερες ασφαλείας σπιτιών, επιχειρήσεων, εταιρειών και εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα. Από μεγάλες εταιρείες όπως η Tesla μέχρι διεθνείς οργανισμούς, οι hackers δεν σταματούν πουθενά. Το τελευταίο διάστημα το WIDESPREAD HACKING προκάλεσε «πονοκέφαλο» σε αμέτρητες εταιρείες και οργανισμούς, οι οποίες συνέχισαν να αγωνίζονται με μια σειρά από σημαντικές παραβιάσεις.


Πως δρουν οι hackers;

  1. Προσδοκούν την συλλογή πληροφοριών: Όσα περισσότερα γνωρίζει ένας hacker για ένα σύστημα τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες για παράνομη εισβολή σε αυτό. Οι περισσότερες πληροφορίες έχουν να κάνουν με το hardware, λειτουργικό που χρησιμοποιεί η εταιρεία, τις ενδεχόμενες ιδιομορφίες του κλπ.).

  2. Στη συνέχεια εισβάλουν στο σύστημα, έχοντας ήδη αποκτήσει πρόσβαση σε κωδικούς εισόδου των χρηστών. Το δυσκολότερο βήμα είναι να καταφέρει ο hacker να απενεργοποιήσει τον μηχανισμό αναγνώρισης ταυτότητας ενός νόμιμου χρήστη.

  3. Στο τρίτο και τελευταίο βήμα, ο hacker βρίσκεται μέσα στο σύστημα. Οι επόμενες κινήσεις του, φυσικά, εξαρτώνται, από τα κίνητρα που τον οδήγησαν στο να κάνει εξαρχής αυτή την παράνομη παραβίαση. Τα προσωπικά δεδομένα & οι ευαίσθητες πληροφορίες είναι τα πρώτα πράγματα που θα συλλέξει ένας hacker, καθώς αποτελούν πολύ σημαντικό ατού σε πιθανές οικονομικές διαπραγματεύσεις με την εταιρεία που έπεσε θύμα hacking. Ορισμένες φορές, όμως, το κίνητρο των hackers είναι η διαγραφή πληροφοριών από το σύστημα.


G4S: ασφάλεια χωρίς περιορισμούς

Κάνοντας την πρώτη επαφή με την G4S, γνωρίζετε πως η ίδια η εταιρεία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) με αποτέλεσμα να κάνει χρήση μόνο των απολύτως αναγκαίων για την ασφάλειά σας. Η δε πολιτική απορρήτου των καμερών βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια του πελάτη και αποφασίζεται αποκλειστικά από εκείνον ποιος και σε ποιες περιπτώσεις έχει εικόνα από τις κάμερες.


Σε κάθε περίπτωση, ο έλεγχος του συστήματος ασφαλείας γίνεται μέσω της εφαρμογής στο κινητό, όπου ρυθμίζεται ο συναγερμός ακριβώς όπως θα γινόταν με τη χρήση πληκτρολογίου. Φυσικά, μπορεί να δοθεί δικαίωμα πρόσβασης και χειρισμού και σε άλλους χρήστες (παιδιά, ηλικιωμένους, προσωπικό κ.λπ.)

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Επιχειρησιακού Κέντρου Ασφάλειας της G4S είναι 24 ώρες διαθέσιμο για οτιδήποτε χρειαστεί, αλλά και για την ομαλή λειτουργία της εφαρμογής και των υπηρεσιών τηλεδιαχείρισης.

Τέλος, υπάρχει πλήρης διαφάνεια του ιστορικού μέσω της εφαρμογής, καθώς και του τρόπου αντίδρασης και υποστήριξης της G4S μέσω του My G4S Portal.


Η G4S χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα συστήματα ώστε να παρέχει αξιοπιστία και ασφάλεια στα προσωπικά σας δεδομένα, από την αρχή της συνεργασίας.

Commenti


bottom of page