top of page

Καλοκαίρι με ασφάλεια εξ’ αποστάσεως


Το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται αρκετά διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Ήδη από τις αρχές του είδαμε να αλλάζει ο τρόπος που οι πολίτες έκαναν τις εξορμήσεις τους σε γειτονικές παραλίες, με τα μέτρα να είναι αυστηρά, με σκοπό να παραμείνουν έτσι. Οι αποδράσεις στα νησιά της χώρας ξεκίνησαν λίγο αργότερα, με ντόπιους και ξένους ταξιδευτές να επιλέγουν την Ελλάδα και φέτος, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Από τις 15 Ιουνίου, μάλιστα, άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες τουρίστες να γεμίζουν τόσο την ηπειρωτική όσο και την νησιωτική Ελλάδα.


Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο πώς επηρεάζει η ζέστη την εξάπλωση του ιού. Έτσι, οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν ένα πείραμα, με τελικό στόχο την ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα για όλους. Παράλληλα, έχουν ανακοινωθεί πιθανές κινήσεις του Υπουργείου όσον αφορά τα αυξανόμενα κρούσματα, όπως είναι τα έκτακτα Lockdown σε τοπικό επίπεδο:

  1. «Καραντίνα» σε ένα ξενοδοχείο

  2. Περιορισμοί σε μια σειρά ξενοδοχείων

  3. «Καραντίνα» σ’ένα ολόκληρο νησί

Εντούτοις, φέτος το καλοκαίρι θα είναι… εξ’ αποστάσεως & με ασφάλεια.


Οι περισσότεροι, βέβαια, δεν θα επιλέξουν να κάνουν διακοπές παρά μόνο στην εξοχική τους κατοικία, όπου μπορούν να ελέγχουν την καθαριότητα των χώρων και φυσικά δεν θα έρθουν σ’ επαφή με άλλους, με πιθανότητα να νοσήσουν οι ίδιοι ή να μεταδώσουν τον ιό (σε περίπτωση που είναι ασυμπτωματικοί). Ένα μεγάλο μέρος, φυσικά, του κόσμου δεν θα διστάσει να επισκεφτεί σημεία της Ελλάδας και να επιλέξει τα ξενοδοχεία της χώρας. Σε αυτή την περίπτωση, τα καταλύματα πρέπει να είναι έτοιμα και να έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, έτσι ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, σε περίπτωση που κάποιος έχει θετικό ιικό φορτίο.

Τι σημαίνει, όμως, καλοκαίρι εξ’ αποστάσεως για τους περισσότερους; Το καλοκαίρι αυτό οι μονοήμερες εκδρομές σε παραλίες με ελάχιστο κόσμο και την ιδανική απόσταση μεταξύ των λουόμενων θα είναι το χαρακτηριστικό του. Ενώ, πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα καταφέρουν ή δεν επιθυμούν να φύγουν για το καλοκαίρι και θα εμπιστευτούν την δροσιά του σπιτιού και την ασφάλειά του.


Η ασφάλεια και σε αυτή την περίπτωση έχει διττή σημασία. Από τη μία, έχουμε την ασφάλεια της υγείας, με την όσο το δυνατόν μικρότερη επαφή με άλλους που μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό ή δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και από την άλλη την ατομική ασφάλεια ή της οικογένειας, από τους επίδοξους ληστές που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση της αδράνειας και να δράσουν είτε προς σπίτια, εξοχικά ή ακόμα και επιχειρήσεις/μαγαζιά.


Η προστασία από τον ιό ανανεώνεται συνεχώς από το Υπουργείο Υγείας και η ατομική ευθύνη αποτελεί τον βασικό παράγοντα για μια ομαλή, σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητά μας. Για την ασφάλεια σας, η G4S είναι δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας, για να κοιμάστε ήσυχοι.

bottom of page