top of page

Κάμερες ασφαλείας: 6 συμβουλές για καλύτερη απόδοση

Οι κάμερες ασφαλείας αποτελούν την πιο διαδεδομένη λύση, είτε πρόκειται για την ασφάλεια του σπιτιού είτε για αυτή μίας εταιρείας ή επιχείρησης. Με τον καιρό και την πανδημία να μας κρατάει κλειστούς στο σπίτι όλο και περισσότερες κάμερες ασφαλείας εμφανίζονται στις γειτονιές αυτές τις μέρες. Αυτό εν μέρει, φυσικά, οφείλεται στο γεγονός πως πολλοί δεν ενημερώνονται σωστά και επιλέγουν οικονομικές λύσεις, οι οποίες πολλές φορές δεν αποδίδουν, ενώ παράλληλα, λόγω της συνηθισμένης θέσης τους – στην είσοδο των σπιτιών πιο συγκεκριμένα- προσφέρουν ένα εξαιρετικό, βασικό σημείο ασφάλειας στο σπίτι.

Πριν την αγορά των καμερών ασφαλείας είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους λόγους για τους οποίους τις χρειάζεστε αλλά και πως μπορείτε να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο ή σε συνδυασμό με άλλα μέσα προστασίας (συναγερμό κλπ.).


Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

  • Σημείο τοποθέτησης καμερών

Είτε πρόκειται για το εσωτερικό του σπιτιού ή ενός μαγαζιού είτε για εξωτερικό έλεγχο, οι κάμερες ασφαλείας χρειάζεται να βρίσκονται στο σωστό σημείο και φυσικά να τοποθετούνται από εξειδικευμένο προσωπικό. Τις περισσότερες φορές, οι κάμερες λειτουργούν ως μέσο για να γνωρίζετε τι συμβαίνει στο σπίτι ανά πάσα στιγμή αλλά και να βοηθήσετε τις αρχές σε περίπτωση κάποιας ύποπτης ή κακόβουλης ενέργειας. Επομένως, οι κάμερες πρέπει να βρίσκονται σε σημεία που να καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος του σπιτιού ή του εξωτερικού χώρου και να μην υπάρχουν τυφλά σημεία.


Εάν επιθυμείτε να παρακολουθείτε τη γενική δραστηριότητα, ας πούμε, για τα παιδιά στο σπίτι, η τοποθέτηση κάμερας ευρυγώνιου φακού στη γωνία είναι ιδανική, ενώ για να παρακολουθείτε τις εισόδους για λόγους ασφαλείας, μία κάμερα με νυχτερινή όραση, θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

  • Λειτουργικότητα κάμερας

Η αγορά καμερών γίνεται λόγω διαφορετικών κινήτρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητη η εγγραφή βίντεο, πέρα από τη live λειτουργία. Επομένως, κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού από την G4S, πάντα γίνεται ενημέρωση και έλεγχος της λειτουργικότητας των καμερών ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα και όλες τις ώρες για τυχόν τεχνικά ζητήματα και απορίες.

  • Ευαισθησία ανίχνευσης κίνησης

Στο ίδιο μοτίβο, το εξειδικευμένο προσωπικό θα σας εξηγήσει πως ακριβώς λειτουργεί η ευαισθησία ανίχνευσης κίνησης. Τέλος, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κάμερα ασφαλείας στο σπίτι σας, κάντε κάποια έρευνα σχετικά με τις μοναδικές δυνατότητες των συσκευών της G4S ή ρωτήστε το εξειδικευμένο μας προσωπικό, για να σας λύσει κάθε απορία. Οι κάμερες ασφαλείας στο σπίτι μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στο συνολικό σύστημα ασφάλειας στο σπίτι σας.

Comments


bottom of page