top of page

Γιορτές με ασφάλεια


Οι φετινές γιορτές είναι ίσως οι πιο διαφορετικές και δύσκολες από κάθε άλλη χρονιά. Τα Χριστούγεννα του 2020 είναι γεμάτα με ελπίδα για μία νέα, γεμάτη υγεία και ασφάλεια χρονιά. Παράλληλα, η λέξη ασφάλεια έχει διττή σημασία ακόμα πιο έντονα αυτές τις ημέρες του χρόνου, καθώς αντικατοπτρίζει και την υγεία αλλά και την συνολική προστασία από τυχόν ατυχήματα και διαρρήξεις μέσα στις γιορτές. Είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι ληστείες που γίνονται κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, κι αυτό γιατί κατά κύριο λόγο τα περισσότερα σπίτι είναι άδεια λόγω της μεγάλης εξόδου των ημερών αλλά και λόγω των ρεβεγιόν που γίνονται σε φιλικά σπίτια ή των οικογενειακών συγκεντρώσεων. Μπορεί φέτος κάτι τέτοιο να μην είναι στα σχέδια κανενός, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιστρέψει στις πατρικές τους κατοικίες ή έχουν επιλέξει τα εξοχικά τους ως «καταφύγιο» της καραντίνας.


Ασφάλεια για μικρούς και μεγάλους

Με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά και τις διακοπές των Χριστουγέννων να έχουν ξεκινήσει ήδη για τα καλά, ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της χώρας περνά τις γιορτές στο σπίτι. Μη ξεχνάμε πως το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα παραμένει σπίτι, επίσης, με τηλεργασία. Επομένως, έχουμε γεμάτα σπίτια και λιγότερο γεμάτες επιχειρήσεις και μαγαζιά, τα οποία μετρούν αρκετές εβδομάδες κλειστά ή με προσωπικό ασφαλείας. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια έχει να κάνει με την υγεία. Είναι σημαντικό να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, να είναι περιορισμένες οι έξοδοι και να δίνεται έμφαση στην προστασία των συγγενών μεγαλύτερης ηλικίας.


Πως εξασφαλίζουμε την ασφάλεια όλων;

Είτε πρόκειται για την οικία είτε για κάποιο κατάστημα ή επιχείρηση αυτό που είναι αναγκαίο είναι η γνώση του τι γίνεται ανά πάσα στιγμή. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό, φυσικά, με τη χρήση του εξοπλισμού Οπτικής Επιτήρησης της G4S. To G4S iTOS προσφέρει ασφάλεια, με τη δυνατότητα ζωντανής εικόνες και βίντεο του χώρου που επιθυμείτε, όποτε το επιθυμείτε, ενώ γίνεται και καταγραφή βίντεο σε περίπτωση σήματος συναγερμού. Με την πανοραμική IP κάμερα ασφαλείας εσωτερικού χώρου, έχετε εικόνα πανοραμικής λήψης με κατευθυνόμενο περιστροφικό φακό τον οποίο μπορείτε να ελέγχετε πλήρως μέσω της ειδικής εφαρμογής. Η διασύνδεση της κάμερας με το Cloud της G4S γίνεται με ασφαλή κρυπτογράφηση, ενώ η πολιτική απορρήτου των IP καμερών ελέγχεται αποκλειστικά από εσάς.


Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σπίτι, είτε βρίσκεστε στη δουλειά ή στο εξοχικό για τις γιορτές, αλλά έχετε και πλήρη ασφάλεια και προστασία καθ’ όσο βρίσκεστε σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε την αξία της ασφάλειας, είτε βρισκόμαστε στο χώρο μας είτε όχι, δεδομένου πως έχουν γίνει πολλές φορές απόπειρες για διάρρηξη, ενώ τα σπίτια είναι γεμάτα.


Επιπρόσθετα μέτρα

Εάν ετοιμάζεστε για ρεβεγιόν στο σπίτι ή στο εξοχικό φροντίστε ώστε οποιοδήποτε από τα δύο να είναι κλειδωμένο και προετοιμασμένο. Κατεβασμένα παντζούρια, ανοιχτά φώτα ή με ρύθμιση και φυσικά να έχετε ενημερώσει πολύ στενούς γείτονες ώστε να έχουν στα υπόψη τους για τυχόν περίεργες δραστηριότητες.


Comments


bottom of page