top of page

Γυρνώντας από το σχολείο: Τι πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά

Στη σημερινή εποχή οι περισσότεροι γονείς εργάζονται την ώρα που τα παιδιά τελειώνουν τα μαθήματα στο σχολείο. Έτσι δημιουργείται η ανάγκη, ειδικά για τα πιο μεγάλα παιδιά, να επιστρέψουν σπίτι και να παραμείνουν μόνα μέχρι την επιστροφή των γονέων. Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να κρατήσουμε υψηλό το επίπεδο ασφάλειας για τα παιδιά;


Στο δρόμο για το σπίτι

Αρχικά, τα παιδιά που επιστρέφουν χωρίς τη δική σας συνοδεία από το σχολείο, είτε μετακινούνται με τα πόδια, είτε με λεωφορείο, θα πρέπει να γνωρίζουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας των πεζών και να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας πριν διασχίσουν έναν δρόμο. Τα παιδιά, και ειδικά τα μικρότερα, δεν θα πρέπει ποτέ να μιλούν με αγνώστους και να μην δέχονται ποτέ καμία προσφορά από αυτούς. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και τα δικά σας τηλέφωνα επικοινωνίας, καθώς και να είναι σε θέση τόσο να καλέσουν την άμεση δράση όσο και να αναγνωρίζουν το πότε είναι η σωστή στιγμή να καλέσουν.

Μόνα στο σπίτι

Πρώτα από όλα, τα παιδιά θα πρέπει να μπορούν να αναγνωρίσουν σημάδια πιθανής διάρρηξης πλησιάζοντας στην είσοδο του σπιτιού, όπως παραβιασμένες πόρτες και παράθυρα, ανάστατο σαλόνι. Τα παιδιά θα πρέπει να μην μπουν περισσότερο μέσα στο σπίτι και να απομακρυνθούν αναζητώντας βοήθεια. Καλό θα ήταν να έχετε έναν έμπιστο γείτονα ο οποίος θα είναι εντός σπιτιού τις ώρες που λείπετε και τα παιδιά θα είναι ενημερωμένα ότι καταφεύγουν εκεί σε περίπτωση ανάγκης.


Σε πιο καθημερινές καταστάσεις, τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν να κλειδώνουν σωστά το σπίτι και τις εισόδους του και να μην ανοίγουν ποτέ σε αγνώστους. Με την εγκατάσταση του συστήματος G4S iTOS στην κατοικία σας, θα δώσετε στα παιδιά το επίπεδο ασφάλειας που αξίζουν και στον εαυτό σας τον έλεγχο του τι συμβαίνει όσο λείπετε. Είναι αρκετά απλό για τα παιδιά και ταυτόχρονα χρήσιμο να γνωρίζουν πως να οπλίζουν και να αφοπλίζουν τον συναγερμό, ενώ πολύ σημαντικό είναι, σε περίπτωση απειλής, να γνωρίζουν τον επιπλέον προσωπικό κωδικό που θα ενημερώσει αθόρυβα το Κέντρο Λήψης Σημάτων της G4S.


Η ζωντανή εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας μέσω της εφαρμογής του G4S iTOS θα βοηθήσει τόσο τα παιδιά, ώστε να ελέγξουν έναν ύποπτο θόρυβο που έρχεται από την εξώπορτα, όσο και εσάς μιας και σας κρατάει συνεχώς ενήμερους για την κατάσταση στο σπίτι σας. Χάρη στις δυνατότητες του G4S iTOS, θα μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε τις ζώνες συναγερμού απομακρυσμένα, ρυθμίζοντας για παράδειγμα ένα σπίτι με ενεργοποιημένο τον συναγερμό εκτός από τα σημεία στα οποία θα κινηθούν τα παιδιά.


Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούν και δείξτε τους πως να χειρίζονται τις βασικές ρυθμίσεις του συναγερμού. Χάρη στο G4S iTOS, μία ακόμα σημαντική έγνοια της καθημερινότητας θα έρθει στα δικά σας μέτρα!

bottom of page