top of page

Επιστροφή στο σπίτι: Πώς κρατάμε ασφαλές το εξοχικό.

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι περισσότεροι από όσους έχουν εξοχικό σπίτι, επιστρέφουν στη ρουτίνα της καθημερινότητας, αφού πρώτα έχουν σφραγίσει καλά το εξοχικό, μιας και η επόμενη μεγάλη επίσκεψη δρομολογείται στο Πάσχα. Το μεγάλο διάστημα που μεσολαβεί ενέχει κινδύνους από επίδοξους ληστές που εντοπίζουν τις άδειες κατοικίες και προσπαθούν να τις παραβιάσουν. Ας δούμε ορισμένους τρόπους που μπορείτε να διατηρήσετε ασφαλή την εξοχική σας κατοικία για το διάστημα που βρίσκεστε μακριά.


Κρατήστε ζωντανό το σπίτι.

Είναι γνωστό ότι οι ληστές προτιμούν τα έρημα σπίτια. Διατηρήστε, σε συνδυασμό με τη βοήθεια ενός γείτονα, ορισμένες συνήθειες:

  • Κρατήστε τον κήπο καθαρό και το γρασίδι κουρεμένο. Μπορείτε να φροντίζετε για την εξωτερική όψη της ιδιοκτησίας είτε με τη βοήθεια ενός γείτονα, είτε προσλαμβάνοντας ένα συνεργείο είτε εφόσον επισκέπτεστε πιο τακτικά το εξοχικό για εργασίες συντήρησης.

  • Μην αφήνετε γράμματα, φυλλάδια και διάφορα σκουπίδια να μαζεύονται στην είσοδο. Ζητήστε και πάλι τη βοήθεια ενός γείτονα προκειμένου να μαζεύει την αλληλογραφία και να επιβλέπει τη γενική εικόνα της πρόσοψης του σπιτιού.

Λάβετε μέτρα ασφαλείας.

Επενδύστε σε ένα καλό σύστημα παρακολούθησης με κάμερες. Τοποθετήστε τις κάμερες σε σημεία-κλειδιά του εξωτερικού χώρου για την συνολική παρακολούθηση της περιουσίας όπως στην κεντρική αλλα και όλες τις εισόδους, στην είσοδο του κήπου ή του γκαράζ καθώς και σε κάποιο σημείο που να καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι του εξωτερικού χώρου. Με το σύστημα παρακολούθησης καμερών του G4S-iTOS θα μπορείτε να βλέπετε ανά πάσα στιγμή το εξοχικό σας, να έχετε άμεση πρόσβαση, μέσω της εφαρμογής, σε περίπτωση που ένας γείτονας σας ενημερώσει για ύποπτη κινητικότητα.

Εκτός από τις κάμερες, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε έναν καλό και αξιόπιστο συναγερμό. Ο ήχος του συναγερμού στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι κάτι σύνηθες και δεν προκαλεί εύκολα την περιέργεια πολλών γειτόνων. Στην επαρχία όμως, ένας τέτοιος ήχος θα θορυβήσει και θα ανησυχήσει όλους τους παρακείμενους κατοίκους οι οποίοι θα βγουν να ελέγξουν, ενδεχομένως και να ενημερώσουν απευθείας την αστυνομία. Η εξωτερική φαροσειρήνα του G4S-iTOS, εκτός από το αποτρεπτικό λογότυπο που φέρει σε μεγάλο μέγεθος, χαρακτηρίζεται για την ανθεκτικότητά της σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, ενώ το ενσωματωμένο tamper θα ειδοποιήσει άμεσα το Κέντρο Λήψης Σημάτων της G4S σε περίπτωση αποξήλωσης.


Απομακρύνετε…έξυπνα τους ληστές.

Επενδύστε σε ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης φωτισμού. Μπορείτε να δίνετε “σημεία ζωής” στην εξοχική κατοικία σας, ελέγχοντας απομακρυσμένα τη λειτουργία των φωτών του σπιτιού, μέσα από την εφαρμογή του G4S-iTOS. Ο συνδυασμός ενός Smart Home Gateway με μία έξυπνη πρίζα, θα φέρουν απόλυτο έλεγχο του φωτισμού στα χέρια σας, αποτρέποντας πιθανούς παρακείμενους ληστές.

Στα εξοχικά σπίτια συνήθως διατηρούμε έπιπλα, αντίκες και κυρίως αντικείμενα συναισθηματικής αξίας.Όλα αυτά αξίζουν την προσοχή και το καλύτερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας. Ένα επίπεδο που το G4S-iTOS εγγυάται να φέρει στο εξοχικό σας.

Comments


bottom of page