top of page

Τι βαθμό προστασίας έχει ο χώρος σας;

Υπάρχουν ορισμένοι ευαίσθητοι τομείς στην ασφάλεια της περιουσίας μας, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να αποτελούν αντικείμενο μελέτης από επίδοξους επιτήδειους. Οι ληστές είθισται να μελετούν πολύ καλά το αντικείμενο του ενδιαφέροντος τους προτού πάρουν την απόφαση να δράσουν.


Άδειο σπίτι

Το πρώτο πράγμα που θα φροντίσουν να μάθουν οι κλέφτες είναι τα ωράρια, που το σπίτι είναι άδειο. Εκτός από την παρακολούθηση της καθημερινότητας σας, ένα άδειο σπίτι προδίδεται και με μία πρώτη ματία από στοιχεία, όπως κλειστά φώτα, ειδοποιητήρια παραλαβής δεμάτων, κλειστό γκαράζ. Είναι σημαντικό, λοιπόν, εκτός από το να έχετε τον έλεγχο της ασφάλειας ανά πάσα στιγμή, να δίνετε και στο σπίτι την εντύπωση ότι κάποιος είναι μέσα ακόμα και αν αυτό είναι άδειο.


Ανεμπόδιστη Πρόσβαση

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες παραβιάσεις σπιτιών και καταστημάτων γίνονται από αφύλακτες εισόδους. Ανοιχτές ή ξεκλείδωτες πόρτες και παράθυρα “προσκαλούν» τους επιτήδειους. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σημεία όπως φράχτες και μεγάλες πύλες, τα οποία εκτός από βοηθήματα για ανάβαση, μπορούν να προσφέρουν μία εξαιρετική στιγμιαία κρυψώνα στους ληστές. Φροντίστε λοιπόν να ρυθμίσετε τις κάμερες ασφαλείας, που καταγράφουν τις εισόδους έτσι ώστε να σημαδεύουν και αυτά τα σημεία.Ο ρόλος της γειτονιάς

Μπορείτε να ζυγίσετε με ακρίβεια το επίπεδο ασφαλείας της ιδιοκτησίας σας μαθαίνοντας καλά τη γειτονιά σας. Φροντίστε να είστε καλά ενημερωμένοι για διαρρήξεις στην περιοχή σας καθώς οι ληστές συνηθίζουν να επιλέγουν περιοχές και να επιτίθενται στις ιδιοκτησίες κατά κύματα. Καλό θα ήταν να έχετε καλή σχέση με τα γειτονικά σας πρόσωπα, να γνωρίζετε όλες τις ιδιαιτερότητες του φωτισμού της γειτονιάς σας αλλά και την απόσταση από το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.


Χαμηλό Προφίλ

Προσπαθήστε να περάσετε όσο το δυνατόν απαρατήρητοι από τους διαρρήκτες. Μπορείτε να διατηρήσετε ένα πιο χαμηλό προφίλ απομακρύνοντας αντικείμενα αξίας δίπλα από παράθυρα και σημεία που είναι εύκολο να φανούν σε κοινή θέα. Όταν αγοράζετε ένα αντικείμενο αξίας, η εξυπνότερη κίνηση είναι να πετάξετε το χαρτόκουτο στο οποίο το παραλάβατε για να μην κινήσετε το ενδιαφέρον των επιτήδειων.

Οι παραπάνω έλεγχοι είναι επιβεβλημένοι να γίνουν ώστε να αποκτήσετε μία καλή εικόνα του επιπέδου της ασφάλειάς σας. Το G4S iTOS έρχεται να συμπληρώσει τη γνώση αυτή χάρη στις λύσεις που διαθέτει. Οι κάμερες ασφαλείας τοποθετούνται και στα πιο τρωτά σημεία και γωνίες του χώρου σας, παρέχοντας μόνιμη κάλυψη. Μέσω του Smart Home Gateway και της εφαρμογής του G4S iTOS μπορείτε να ρυθμίζετε τον φωτισμό ή την αναπαραγωγή μουσικής στην ιδιοκτησία σας, δίνοντας πάντα την αίσθηση ότι κάποιος βρίσκεται εκεί. Η ασύρματη μαγνητική επαφή μπορεί να τοποθετηθεί στις πιο επίφοβες πόρτες και παράθυρα σας, στέλνοντας άμεσα σήμα στο Επιχειρησιακό Κέντρο Ασφάλειας της G4S σε περίπτωση παραβίασης.


Απολαύστε τα πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας του G4S iTOS και απαλλαγείτε από το άγχος των ληστών μία και καλή!


Comments


bottom of page