top of page

Βασικές οδηγίες για όσους ζουν μόνοι

Τα άτομα που ζουν μόνα τους, συνήθως έχουν μία πολύ γεμάτη ζωή που κινείται μεταξύ απαιτητικών ρυθμών εργασίας και έντονης κοινωνικοποίησης. Οι μελέτες δείχνουν ότι το να μένει κανείς μόνος του, συχνά μεταφράζεται σε καριέρα, συχνές βραδινές εξόδους και πολλά ταξίδια αναψυχής, κοινώς πολύ περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού σε σχέση με ζευγάρια που συζούν ή είναι παντρεμένα.

Αυτός ο μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας που απολαμβάνουν όσοι μένουν μόνοι, φέρνει και μεγαλύτερα ζητήματα ασφάλειας στο σπίτι. Παρακάτω θα δούμε ορισμένες συμβουλές προστασίας για όσους μένουν μόνοι/, και που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να συνεχίσετε αμέριμνοι να απολαμβάνετε τις ελεύθερες στιγμές σας!


Ο έμπιστος γείτονας

Είναι πολύ σημαντικό, εφόσον λείπετε πολλές ώρες, ή ακόμα και μέρες από το σπίτι, να γνωρίζετε ονομαστικά τους γείτονες σας και να σας γνωρίζουν και οι ίδιοι. Καλό θα ήταν να υπάρχει ένας και μοναδικός έμπιστος γείτονας, ίσως το μέλος μίας γειτονικής οικογένειας στο οποίο θα έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη να αφήσετε ένα αντικλείδι του σπιτιού σας. Ειδικά όσοι ζουν με την οικογένειά τους τείνουν να περνούν αρκετές ώρες εντός σπιτιού, και μπορούν να σας εξυπηρετήσουν σε μία ανάγκη, ακόμα και να έχουν υπό την έννοια τους τον χώρο σας και να σας ειδοποιήσουν σε περίπτωση που παρατηρήσουν κάτι περίεργο ή διαφορετικό. Καλό θα ήταν αυτά τα άτομα να έχουν εικόνα του γενικού σας προγράμματος όπως και να ενημερώνονται, μαζί με τους έμπιστους φίλους και την οικογένεια σας, για τυχόν ταξίδια ή μέρες που σκοπεύετε να είστε εκτός σπιτιού.


Συγκρατημένες πληροφορίες σε ξένους.

Σε αντίθεση με τα έμπιστα σε εσάς πρόσωπα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις πληροφορίες του προγράμματός σας που φανερώνετε σε εντελώς άγνωστα σε εσάς πρόσωπα. Πιο συγκεκριμένα, μην αποκαλύπτετε τυχόν μελλοντικά ταξίδια και ώρες απουσίας σε κούριερ, συνεργεία και άτομα με τα οποία έρχεστε σε τριβή στιγμιαία. Χρησιμοποιήστε μόνο το επίθετό σας στο κουδούνι της πόρτας, ενώ ακόμα και ο τηλεφωνητής του σταθερού τηλεφώνου θα ήταν καλό να είναι ουδέτερος και να μην «προδίδει» ότι μένετε μόνοι. Ακόμα, εφόσον έχετε κανονίσει μία επίσκεψη συνεργείου ή τεχνικών στο σπίτι σας, ίσως είναι έξυπνο να καλέσετε ένα φιλικό ή συγγενικό σας πρόσωπο ώστε να είναι μαζί σας. Τέλος, μην προδίδετε μακροσκελείς απουσίες από το σπίτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς, εφόσον κάποιος παρακολουθεί το σπίτι σας με στόχο να το ληστέψει, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα έχει προσπαθήσει να παρεισφρήσει σε λίστες φίλων και ακολούθων των κοινωνικών δικτύων όπου συμμετέχετε.


Επένδυση σε ένα αξιόπιστο σύστημα ασφάλειας

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν την ανάγκη για τη θωράκιση της ιδιοκτησίας σας και της προσωπικής σας ζωής από κακόβουλα άτομα. Το G4S iTOS συνθέτει ένα πακέτο smart security κομμένο και ραμμένο στο πρόγραμμα, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της δικής σας ζωής και του δικού σας προγράμματος. Χάρη στο σύστημα καμερών και τη ζωντανή του παρακολούθηση, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βλέπετε τι συμβαίνει στον χώρο σας. Οι Smart Home υπηρεσίες του G4S iTOS θα ξεκλειδώσουν τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε απομακρυσμένα εγκαταστάσεις όπως ο φωτισμός και η θέρμανση. Εκτός από τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, οι έξυπνοι αυτοματισμοί δημιουργούν από μακριά την εικόνα ενός σπιτιού με ανθρώπους εντός του, αποτρέποντας επίδοξους ληστές που μπορεί να παρακολουθούν την οικία σας. Χάρη στην απομακρυσμένη ρύθμιση συναγερμού μπορείτε να δώσετε προσβάσεις σε συγκεκριμένα άτομα και για συγκεκριμένο χρόνο, συνεχίζοντας απρόσκοπτα τις εκτός του σπιτιού δραστηριότητές σας, ακόμα και να χτυπήσετε προληπτικά τον συναγερμό εάν διαπιστώσετε ή αν σας υποδείξει κάποιος γείτονας μία περίεργη δραστηριότητα. Σε κάθε περίπτωση, το G4S iTOS θα σας χαρίσει, εκτός από το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, τη δυνατότητα να συνεχίσετε ξέγνοιαστοι το πρόγραμμά σας εκτός του σπιτιού!

Comments


bottom of page