top of page

Ασφάλεια των ηλικιωμένων από… μακριά!


Οι καιροί έχουν αλλάξει και σε όλο τον κόσμο έχει επέλθει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο Covid-19 έχει έρθει και στην Ελλάδα εδώ και αρκετούς μήνες, κλονίζοντας την ισορροπία της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδά της. Πολλά δεδομένα άλλαξαν, αρκετά πράγματα δεν είναι όπως πριν και κάποια δεν θα ξαναγίνουν. Ανάμεσα σε όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει, έχουν επηρεαστεί κατά πολύ οι ηλικιωμένοι. Κι αυτό γιατί είναι περισσότερο επιρρεπείς στον ιό και αποτελούν ευπαθείς ομάδες.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, υπήρξε αυστηρή σύσταση προς τις μεγαλύτερες ηλικίες ειδικά, ώστε να παραμείνουν στο σπίτι. Κάτι που κράτησε περίπου 2 μήνες και κάτι. Μετά τη λήξη της καραντίνας, οι μετακινήσεις όλων δεν συνοδεύονταν από κάποιο μήνυμα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αύξηση των εξόδων και φυσικά του κινδύνου για τους ηλικιωμένους.


Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει η σύσταση ώστε οι ηλικιωμένοι να προτιμήσουν τα σπίτια στα χωριά ή να εξακολουθούν να μένουν μόνοι, μακριά από συγγενείς και φίλους (ειδικά αυτούς που έχουν επαφές με κόσμο). Έτσι, αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη ΚΑΙ για την ασφάλεια των ηλικιωμένων στο σπίτι. Κι αυτό γιατί, αποτελούν βασικά θύματα κλοπών, κυρίως λόγω της αδυναμίας να αντιδράσουν σε κάθε απειλή, λόγω της ηλικίας και πολλές φορές άλλων λόγων.


Για να μην υπάρξουν δυσάρεστα περιστατικά με απόπειρες κλοπής ή ακόμα και ατυχήματα μέσα στο σπίτι με τραγική κατάληξη, υπάρχουν ορισμένες λύσεις που θα ενισχύσουν το αίσθημα ασφαλείας σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Πιο συγκεκριμένα, το keyfob της G4S αποτελεί ένα χειριστήριο που οι ηλικιωμένοι κρατούν πάνω τους και σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να καλέσουν σε βοήθεια. Ένα τέτοιο εργαλείο, φυσικά, διευκολύνει και τον χειρισμό του συναγερμού στην όπλιση/ αφόπλιση από τον ίδιο τον χρήστη.


Αποτρέψτε τις πτώσεις

Βεβαιωθείτε πως στο σπίτι που θα μένει ο ηλικιωμένος της οικογένειας θα υπάρχουν αρκετά καλά φώτα, έτσι ώστε τα αντικείμενα και τα έπιπλα του σπιτιού να είναι ξεκάθαρα. Θα ήταν καλό, εφόσον υπάρχουν σκάλες και σκαλοπάτια, να υπάρχουν ειδικά αντικείμενα ασφαλείας, όπως κάγκελα, κυρίως για να αποτραπεί η πτώση.


Προστασία από πλημμύρες και φωτιές

Κάθε σπίτι θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ένα τηλέφωνο, που θα έχει περασμένους όλους τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς ή πλημμύρας στο σπίτι, να λάβουν άμεσα ανταπόκριση. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, οι δικοί σας άνθρωποι μπορούν να έχουν ακόμα ένα είδος ασφάλειας: το γεγονός πως τα παιδιά τους θα μπορούν να γνωρίζουν τι γίνεται στο σπίτι. Κι αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση καμερών ασφαλείας. Με αυτό τον τρόπο, θα γνωρίζετε αν κάτι πάει στραβά, αν έχει προκληθεί κάποιο ατύχημα και κυρίως αν είναι καλά οι ηλικιωμένοι της οικογενείας σας. Οι κάμερες λειτουργούν φυσικά και σαν «όπλο» απέναντι στους επίδοξους ληστές, καθώς λειτουργούν ως αποτρεπτικός παράγοντας.


Ιατρικές υπηρεσίες

Να έχετε πάντα στα υπόψη σας έναν οικογενειακό γιατρό, ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει σε περίπτωση κάποιας ανάγκης. Κι αυτό γιατί θα υπάρχει η ασφάλεια ότι θα λάβουν οι αγαπημένοι σας την φροντίδα που πρέπει, αν χρειαστεί.

Και στις δύο περιπτώσεις, η G4S προσφέρει μέσα από το iTOS τα πλήκτρα ελέγχου Fire και medical emergency, με τη βοήθεια των οποίων το επιχειρησιακό κέντρο λαμβάνει κάθε αίτημα και πράττει άμεσα.


תגובות


bottom of page